Gazete Vatan Logo

Nokia 6 biraz değişti!

HMD Global, yaptığı açıklama ile yeni telefonlarının haziran başı temmuz sonu gibi uluslararası pazarda satışa çıkacağını duyurmuştu. Ancak firma, Nokia 6'nın donanım ve yazılımıyla ilgili değişikliklere gitti.

Nokia 6 biraz değişti!

HMD Global, daha öncesinde Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinin uluslararası pazarda Temmuz ayına kadar raflarda yer alacağıun açıklamıştı. Ancak gelen bilgilere göre Nokia 3 ve Nokia 5'in Temmuz ayından önce özellikle bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülemeyeceği belirtildi.

Tüm pazarlarda aynı anda piyasaya sürülecek Nokia 6'da donanımsal ve yazılımsal anlamda bazı değişikliklere gidilecek. Örneğin Nokia 6'nın Çin ve diğer ülkelerde piyasaya sürülecek modelleri arasında bir fark var. Nokia 6 modeli Çin'de 4 GB RAM ile satışa sunulmuşken, küresel modelde yalnızca 3 GB RAM bulunacak.

HMD, telefon onaylandıktan sonra Nokia 6'ya yaptığı tüm değişikliklerin listesini FCC'ye (Federal Haberleşme Komisyonu) bir mektup ile gönderdi.

Amazon daha ucuza satıyor

Amazon, Nokia 6 modelini ABD'deki fiyatının 50 dolar altında satışa sundu. Nokia 6'nın ABD'deki satış fiyatı 220 dolarken Amazon, cihazı 180 dolara satıyor.

Amazon'un indirimi sadece Amazon Prime kullanıcılarını kapsıyor. İndirimin asıl nedeniyse Amazon, bu telefonlara çeşitli reklam ve teklif bildirimleri atacak. Firma reklam göstereceği için cihazın fiyatı da piyasanın 50 dolar altında.

Haberin Devamı