Gazete Vatan Logo

Nissan genişleyen aileyle hedefini 30 bine yükseltti

Nissan yeni Navara’dan 2 ay sonra C hatchback Pulsar modelini satışa sunuyor. Genel Müdür Sinan Özkök, bu yıl daralan pazarda büyüyeceklerini belirterek, “Hedefimiz 30 binlik satış” dedi.

Nissan genişleyen aileyle hedefini 30 bine yükseltti

1993’ten bu yana Türkiye temsilcisi olan Sumitomo’daki tüm hisseleri alarak geçen yıl itibarıyla faaliyetlerini kendi yürütme kararını alan Japon Nissan, yeni ürünlerle hedeflerini büyütüyor. Avrupa’nın en çok satan Japon markası olan Nissan, aynı başarıyı ülkemizde tekrarlamak istiyor.

Şirket, eksikliğini hissettiği

C segment hatchback modeliyle bu yıl yüzde 5-10 daralması beklenen pazarda büyümeyi planlıyor. Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Haziran’da satışa sunacakları Pulsar modelinin kendilerine güç katacağını belirterek, “SUV modellerimizde yakaladığımız liderliği farklı segmentlere taşımak istiyoruz. Qashqai ile tartışmasız lideriz. Pazara yeni sunduğumuz pick-up modelimiz Navara ile çok iyi bir ivme kazandık. Pulsar’la birlikte ürün gamımız 6 modele ulaştı. Kararlı büyüme stratejimiz çerçevesinde Pulsar’ın satışlarımıza yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz” dedi.

Mart’taki Navara lansmanından sonra Pulsar ile birlikte pazara iki ay içinde yeni bir ürün sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Özkök, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“2016’da satışlarımızı yüzde 10 artırarak 30 bin adetlik satışa ulaşmayı planlıyoruz. Geçen yıl yüzde 2.7’lik pazar payı elde ettik, 2016 hedefimiz yüzde 3’ü geçmek. 2018-2019 yılında 40 bin adetlik satışa ulaşmayı istiyoruz. 2020-2022 döneminde esas hedef 60 bine çıkmak.”

Aile otomobili Pulsar

NIssan’ın 5 kapılı kompakt hatchback modeli Pulsar’da 115 beygir güç üreten 1.2 litre DIG-T benzinli ve 110 beygirlik dCi dizel motor görev yapıyor. Şirket, Pulsar’ı Haziran’da 59 bin 900 liralık lansmana özel fiyatla satışa sunacak.