Gazete Vatan Logo
Magazin Ne büyük gurur!

Ne büyük gurur!

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmi Cannes’da dünya prömiyerini yaptı. ‘Altın Palmiye’ için yarışan film büyük ilgi gördü. Ceylan ve ekibi tam 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı

Ne büyük gurur!

BU yıl 71. düzenlenen Cannes Film Festivali’nde yine Nuri Bilge Ceylan rüzgarı esti. Ünlü yönetmenin Altın Palmiye’ için yarışan 21 filmden biri olan ‘Ahlat Ağacı’ (The Wild Pear Tree) filmi büyük beğeni topladı. Grand Theatre Lumiere’de gerçekleşen gösterimde çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu davetliler Ceylan ve ekibini 15 dakika ayakta alkışladı.

‘KIŞ Uykusu’ filmiyle 2014’te de Altın Palmiye’ye layık görülen Ceylan, bu yıl yarışan yönetmenler arasında daha önce bu ödülü almış tek yönetmen. Gösterim sonrası konuşan Ceylan “Burada olmak beni her zaman heyecanlandırıyor. Çünkü insanların filme reaksiyonlarını tahmin edemiyorum” dedi.

3 saatten ödün vermedi

Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü ‘Kış Uykusu’nun ardından çektiği ilk filmi olan ‘Ahlat Ağacı’nın senaryosu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’a ait. Görüntü yönetmenliğini ise Gökhan Tiryaki üstleniyor. Film, üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan’ın kitabını basabilecek bir sponsor ararken ailesi ve kendisiyle yüzleşmesini anlatıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiye’sine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğlu kapsayan üç jenerasyonun güç savaşını da gözler önüne seriyor. Nuri Bilge Ceylan, festival yönetiminin 3 saatlik filmi kısatması yönündeki talebini geri çevirmişti.

Haberin Devamı