Gazete Vatan Logo

Ne bankeri, tamirciydi!

27 milyar euro fidye için kaçırılan Adnan Saklı’nın arkadaşları konuştu

Kendisini “yüz milyarlarca euro servetli” bir banka sahibi olarak tanıtan ve İtalya’da 27 milyar euro fidye için kaçırılan Adnan Saklı’nın arkadaşları konuştu: Amerika’da inşaat halindeki evleri tamire giderdi. Ama büyük konuşmayı ve hava atmayı severdi



27 milyar euro fidye için kaçırılınca İtalya’yı ayağa kaldıran Adnan Saklı’nın arkadaşlarına, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan ulaştık. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe, Saklı’yı çok eskiden beri tanıdığını ve olayı duyunca şoke olduğunu söyledi:

O kadar serveti olamaz

“Adnan gençliğimden beri görüştüğüm bir arkadaşım. Beraber top oynadık, folklor grubunda yer aldık. Finans sektöründe brokerlık yapıyor. Başına gelen bu işler için şaşkın durumdayım. İyi bir birikimi ol abi lir ama söylenildiği kadar serveti olduğunu düşünmüyorum. Dolandırıcılık iddiaları da var. Adnan dolandırıcılık kabiliyeti olan bir insan değil. Dolandırıcılık kıvrak bir zeka ister. Adnan ise aksine saf, geveze bir insandır. Hava atmayı sever ama yardımsever yanı da vardır. Benim bilmediğim servet yapacak kadar yaptığı bir yatırımı olamaz. Çünkü burada ki ekonomik krizi beraber yaşadık.”

Çok palavra atardı

Yine eski arkadaşlarından Merter Mert de, Saklı’yla bir süre ABD’de yaşarken görüştüğünü anlattı: “Adnan abi ile 1998’e kadar görüştük. Ben de ABD’de yaşıyordum. O dönemde inşaat halindeki evlere tamire gidiyordu. Maddi durumu fena değildi. Hakkında çıkan bu haberlere inanmak istemiyorum ama bu işlere karışmış olabilir. Çünkü on yıldır görüşmüyoruz. On yıl önceki Adnan Saklı yapmış olamaz. Ama geçen sürede ekonomik sıkıntı yaşadıysa kısa yoldan para kazanmak için bu işleri yapmış olabilir. Adnan abi büyük konuşan palavra atmayı seven bir insandı. Karşısındaki insanı palavralarına inandıran ve ikna eden bir kişiliği vardı.”



‘Çakma fon yaratıyor’



Bİlecİk kökenli olan Adnan Saklı, yıllardır New York’ta yaşıyor. Olmayan rakamları telaffuz etmesiyle ve ABD yönetiminde üst düzey tanıdıkları olmasıyla övünüyor. Finans piyasalarıyla içli dışlı olması sonucu kapağı Avrupa’ya atıyor. Saklı’nın, yatırımcılardan para toplamak için ABD’nin bir ülkeye 100 milyar dolarlık bir geliştirme fonu açtığını ve bu fonun 5 ay içinde yüzde 100 kâr elde edecek büyük sermaye grupları tarafından desteklendiği bilgisini yaydığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı