Gazete Vatan Logo

Nazan Öncel’e minnettarım

Pop müziğin genç ve yepyeni isimlerinden Melek, ilk teklisi “Biz Kızlar”ı dinleyicilerin beğenisine sundu. Söz ve müziği Nazan Öncel’in imzasını taşıyan şarkının klibi de oldukça iddialı.

Nazan Öncel’e minnettarım

Kendinizi ne zaman keşfettiniz, nasıl başladı müzikle yolculuğunuz?

Müzik çocukluk hayalim diyebilirim aslında. Ama profesyonel olarak 5 yıldır sahnelerdeyim.

Single yapma fikri ne zaman çıktı ortaya?

Hayali müzikte kendimi, tarzımı bulup ilk alkışlandığımı duymanın gururunu ve heyecanını hissettiğimde başlamıştı aslında. Fakat icraatı bir sene kadar önce başladı ve hemen şarkımızı seçip işe koyulduk

Single çıkarana kadar nasıl bir süreç yaşadınız?

Öncelikle çok heyecanlı ve yoğun bir hazırlık süreci oldu. Stüdyo aşaması yaklaşık 6 ay sürdü . Aranjmanına ve yorumuna o kadar titizlikle özen gösterdik ki . Ekip olarak herkesin fikrini almadan sonuç ortaya çıkarmak istemediğimiz için süreç aslında normalinden biraz uzun sürdü.

Nazan Öncel’le yolunuz nasıl kesişti?

Nazan Öncel şarkılarıyla büyüdüm... Onun kaleminde kendimden her zaman bir parça buldum. Dolayısıyla single fikri oluştuğunda ilk adresim o oldu ve benim içimdeki sevgisini yanıltmadı. Bu kadar güzel ve özel nitelikteki bir şarkıyı bana verdi. Ben de onun bu samimiyetine elimden geldiğince, hissettiğimce yorumlamaya çalışarak layık olmaya çalıştım.

Haberin Devamı

Artık kendimden eminim

Öncel’den neler öğrendiniz?
Öncelikle çocukluğumdan beri kendisini dinlediğim için şarkı söyleme husunda eğitici olmuştur. Single sürecinde ise şarkının aranjman kısmında her zaman direktif verdi ve tecrübesini, müzikal bilgisini bu şarkıya harmanladı.
Single çıkarırken başarılı olurum veya olmam kaygısı yaşadınız mı?
Aslında bu kaygı tabi zaman zaman oluşmadı diyemem yolun başında biri olarak. Ama ben her şeyden önce şarkıma ve birlikte çalıştığım insanlara , onların enerjisine, bu işi en az benim kadar içten ve azimle yapacaklarına inandım ki bu kaygı gün geçtikçe yok oldu diyebilirim. Artık kendimden çok daha eminim ve kaygıya yer vermiyorum.
Şarkılarımı yaşıyorum
İlerisi için hedefleriniz var mı, neler yapmak istiyorsunuz?
Elimden geldiğince yazdığım ve yorumladığım şarkıları dünyanın her yerinde insanların dinlemesini ve o şarkılarda gülüp, eğlenip, hüzünlenip, aşık olsunlar istiyorum... Bunu başarmak için de bir gün bile müzikten bıkmadan, yorulmadan azimle çalışacağım. Çünkü biliyorum ki aşık olduğunuz işi yaparsanız hayat boyunca bir gün bile çalışmamış olursunuz.
Çocukluğunuz nasıldı?
Hep güleç ve sevecendim insanlara karşı. Yaramaz biri asla olmadım. Duygusal bir çocuk oldum hep. Hep şarkılar dinler, onların içinde yaşar hayal dünyamı geliştirirdim. Günün her öğününde zeytin yerdim bir de. Tek kelimeyle sevgi pıtırcığı bir evdi bizimki. Bu da zaten ruhumu o kadar besledi ki yazdığım, yorumladığım her şarkıyı adeta yaşıyorum.
Küçükken ne olmayı isterdiniz?
İki ayrı mesleği aynı anda yapmaktı hayalim. Bunlarsa öğretmen ve haber spikerliği .
Aile ve samimiyet önemli
Sizin için hayattaki en önemli şey ne?
Aile ve samimiyet...
Mutsuz olduğunuzda sizi en çok ne mutlu eder?
Müzik ve kedim.
Modaya uyum sağlar mısınız, kendi modanızı kendiniz mi yaratırsınız?
Uzun süredir sahne hayatında olmamdan kaynaklı mümkün olduğunca moda takip etsem de kendimi kendim olarak gösteren şeyler tercih ederim.
Dolabınızın vazgeçilmez kıyafetleri nelerdir?
Şapkalarım :)

Haberin Devamı