Gazete Vatan Logo

NASA'nın Mars'taki hedefi belli oldu

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Mars'a 2020 yılında gidecek uzay aracının Jezera kraterine ineceğini açıkladı.

NASA'nın Mars'taki hedefi belli oldu

NASA'nın 2020 yılında uzaya göndermeyi planladığı yeni Mars aracının jeolojik açıdan zorlu bir bölge olan Jezero kraterine ineceği açıklandı.

NASA tarafından yapılan açıklamada, 2020'deki görev için seçilen Jezero kraterinin, Mars ekvatorunun kuzeyinde dev havzanın batı kıyısında yer aldığı, 3,6 milyar yıllık arazisiyle gezegenin zaman içindeki değişimi ve astrobiyolojisi hakkında zengin örnekler barındırdığı belirtildi.

Eski zamanlarda nehir deltasına ev sahipliği yapan 45 kilometrelik kraterin, o dönemden kalma organik molekülleri ve potansiyel mikrop yaşamına dair diğer işaretleri muhafaza etmiş olabileceği düşünülüyor.

NASA'nın keşif aracı Curiosity, 2012 yılında Gale kraterine inmişti. Gezginci robot, 6 yıl süren keşif faaliyeti süresince Kızıl Gezegen'in geçmişte mikrobiyolojik canlı yaşamına ev sahipliği yapmış olabileceğine dair çok sayıda kanıt toplamıştı.

"Mars Exploration Rover-B" (Mars Keşfi Aracı-B) ya da "MER-B" olarak da adlandırılan Opportunity de NASA'nın Mars keşif aracı programının parçası olarak 2004'te gezegende Meridiani Planum Platosu'na iniş yapmıştı.

Haberin Devamı