Gazete Vatan Logo

Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinden Gençlik Köprüsü projesi

Namık Kemal Üniversitesi İnovatif Medya Topluluğu Ferit Ömeroğlu Koordinatörlüğünde, Müzik Topluluğu Başkanı Büşra Dura, 57. Alay Topluluğu Başkanı Şennur Ünal ve Üniversitenin Multimedya Sorumlusu Murat Anakan, Gençlik Köprüsü projesi kapsamında Liselerde seminerlere gitti.

Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri, üniversite hazırlık öğrencilerine ufuk açıcı sunumlarla, başarı-başarısızlık hikayeleri ile, estetik sanat birikimini hatırlatmak için piyano ve gitar müzik dinletileriyle, Onları iş dünyasından, sanat dünyasından ve akademik dünyadan isimlerle buluşturmasıyla, gençlere ilham,umut ve motivasyon kaynağı olma amacı taşıdıkları Gençlik Köprüsü Projesi kapsamında İstanbul’da Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi, Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi, Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminerlere gitti.

Canlı bağlantılarla daha da renkli ve faydalı geçen Gençlik Köprüsü seminerleri öğrenciler tarafından sınav maratonunda ilgi ve coşkuyla karşılandı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek telefonla bağlanarak, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak başarılar diledi. Akabinde Güldür Güldür Show’da oynayan Oyuncu Doğa Rutkay bağlanarak öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dinleyip, başarılar diledi.

Gripin Grubunun Kurucusu, TAMPF Genel Sekreteri, Hikaye anlatıcı olarak bilinen Burak Ünaldı ise, ”Sizler çiçeksiniz. Çiçekler rekabet içine girmez, sadece açar. Kariyer ve başarıdan çok mutlu olmayı hedef edinin. Çünkü hayatta sevdiği işi yapan bir gün bile çalışmamıştır” diyerek öğrencilere mutlu olacağı mesleği seçmeleri gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gazeteci-Yazar Kalust Şalcıoğlu ise gençlere deneyimlerini aktararak başarılar diledi.

Namık Kemal Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Boynukara ise, öğrencilerin hedefledikleri bölümler çerçevesinde yabancı dilin önemini aktararak gençlere bilgi verdi.

Ünlü Radyo Programcısı Adem Metan ise, Alem Fm’de yaptığı programda gençlik köprüsü projesini anlatarak, Namık Kemal Üniversitesine selamlarını yolladı.

Proje Koordinatörü Ferit Ömeroğlu açıklamalarında, “ Gençlik Köprüsü projesi ile üniversite hazırlık öğrencilerinin farkındalıklarını arttırarak onlara değer katmayı ve umut vermeyi hedefledik.,Projenin ilk ayağında İstanbul’daki liselerde coşkuyla ve kazanımı bol sonuçlandı. Bizler gençler olarak üretmeye, paylaşmaya, değer katmaya mecburuz. Dünyada fikir mezarları vardır. Gençlik Köprüsü fikrimizin, projeye dönüşerek hayata geçmesi çok anlamlı... Yoğun programlarına rağmen bizlerle olan, destek veren herkese, çok teşekkür ederiz.” Dedi.

Haberin Devamı