Gazete Vatan Logo

Müzik Sınıfı Sanat Merkezi’nden resital

Suadiye’deki Müzik Sınıfı Sanat Merkezi bu yıl 9’uncusu düzenlenen yıl sonu gösterisini Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) yaptı. Öğrenciler konserde tam anlamıyla resital sundu

Müzik Sınıfı Sanat Merkezi’nden resital

Suadiye’de bulunan “Müzik Sınıfı Sanat Merkezi” geleneksel hale gelen yıl sonu gösterisini 15 Haziran’da gerçekleştirdi. Geleceğin müzisyen adayları Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki konserde tam bir resital sundu. Özellikle Royal Akademi sınavlarını başarıyla geçen piyanist Orkun Harç ve ona kemanla eşlik eden Pırıl Korkmaz performanslarıyla göz doldurdu.

2007 yılında Hayrettin Sarsılmaz tarafından kurulan sanat merkezinde Batı müziği enstrümanları yanı sıra şan, teori, konservatuar ve Güzel Sanatlar liseleri için hazırlık dersleri veriliyor.

Müzik Sınıfı Sanat Merkezi’nde dört yaşından emeklilere kadar geniş bir yelpaze oluşturan öğrencilere eğitim imkanı sunuluyor.

Sertifika programında bir ilk

Sanat merkezi, aynı zamanda Royal Academy Sınav Merkezi ve bu sertifika programını ilk olarak uygulayan kurum olma özelliğini de taşıyor. Müzik tutkunu öğrenciler, zorunlu olmasalar da sahne tecrübesi yaşamaları ve yaptıkları bu hobiyi sertifikalandırmaları için teşvik ediliyor. Görev yapan personel ve öğretmenler ise, öğrencilere doğru rol model olmaları için titizlikle seçiliyor.

Haberin Devamı