Gazete Vatan Logo

Müziğim özgür bir ruh gibi

Hayalinin peşinde koştu, kurumsal hayatı geride bırakıp caz şarkıları söylemeye başladı. İlk şarkısı ‘Yalnızlık’ caz listelerinde zirveye çıktı. Şimdi single’ı ile karşımızda. Esra Zeynep Yücel’le konuştuk.

Müziğim özgür bir ruh gibi

Müzikal yolculuğunuz nasıl başladı?

Müzik yolculuğum, küçük yaşta başlayan piyano, gitar, ud çalma merakımla, çocukluk yıllarıma dayanıyor aslında. Sonra işletme ve ekonomi branşlarında eğitimlerimi tamamladım. Kurumsal hayatın ardından tekrar çok sevdiğim müzikle hayatım birleşti. İki caz projesi hazırladım, biri 7 kişilik bir orkestra, Halil İbrahim Işık’ın yönettiği, çok değerli müzisyenlerle sahne aldığım, diğeri de akustik proje, Önder Focan’la sahneye koyuyoruz. Küçük yaşlardan beri yazmayı çok severim, şiir yazardım. Profesyonel müzik yolculuğumla beraber şarkı sözü de yazmaya başladım. İlk olarak sözü bana ait ‘Yalnızlık’ şarkısı iki sene oldu çıkalı, beğenildi, iTunes Jazz bölümünde liste başındaydı şarkı. Daha sonra Sting’in şarkısı ‘Fragile’ ‘ı jazz coverladık, o da beğenildi, Sting’den telif hakkını aldık.

İşinizin müzik olması hayatınızda neleri değiştirdi, sizde nelere iyi geldi?

Müzik, küçük yaşlarda başlayıp tamamlayamadığım eksik bir alandı hayatımda. Profesyonel müzik hayatımla, artık ‘Tamamım’ diyebilme lüksüne eriştim. Kendi müziğini, dilediğin gibi yapabilme lüksü büyük bir özgürlük, cesaret, mutluluk ve huzur getirdi hayatıma.

Haberin Devamı

Adamın Dibi şarkısı yayınladığınız 2’nci kendi şarkınız, bu şarkının sürecinden bahseder misiniz?

Bu şarkının sözlerini çok hissederek, bugünün değişen değerlerine dokunmak istercesine yazdım. Söz yazdığım için, şarkının sözleri hazırdı, müzik de biraz oluşmuş gibiydi, Halil İbrahim Işık’a dinlettim. Kendisi müziğe ekleme yaptı, aranje etti, biz beğendik. DMC’den çıktı şarkı. Tepkiler de çok iyi oldu.

Esra Zeynep Yücel’i göreceğimiz projeler ve konserler hangileri?

Projeler keyifle geliyor… Temmuz’da Amerika’da Lena Seikaly ile bir projeye start veriyorum, burada Aralık’ta sahnelenmek üzere .. Eylül’de konserler tekrardan başlayacak. Zaten sosyal medya hesaplarından, haber veriyoruz.

Enerjik, komik ve pozitif bir insanım

Sahnede nasıl bir Esra Zeynep izliyoruz?

Hem sahnede hem özelimde enerjiğim, komik ve pozitifim.

Bundan sonra nasıl bir müzikal yönde devam etmeyi düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Hep üretmek ve çalışmak üstüne hayat felsefem, o yüzden sonbahar ve kış planlarını yapmaya şimdiden başladım. Hazırda iki projem var sahneye koyduğum, yenisi de eklenecek. Farklı müzik türleri aralarda deneyebilirim, eğer içime sinerse. Kendi adıma yeni müzik denemelerini seviyorum, başka bir ufuk açıyor, cesaret veriyor müziğime dair.

Müziğinizi bir cümle ile nasıl tanımlarsınız?

Özgür bir ruh gibi….