Gazete Vatan Logo

Mutlaka göz kremi kullanın

Güzellik ve cilt bakımı hakkında önerilerde bulunan L’Occitane Genel Müdürü Pınar Akçam: “Makyaj temizliği olmazsa olmaz. Bakım öncesi cildin makyaj ve günlük kirlerden arınması önemli.” diyor

Mutlaka göz kremi kullanın

L’Occitane’nın hikayesi nasıl başladı? Markanın felsefesi nedir?

L’Occitane’ın hikâyesi, 1976’da, Fransa’nın güneyinde Provence bölgesinde Olivier Baussan’ın L’Occitane’ı yaratmasıyla başlıyor. Akdeniz havzasının geleneklerinden ve ritüellerinden ilham alan Olivier Baussan; doğal ve otantik, etkili ve çekici olan cilt bakım ürünlerini ve kokularını geliştiriyor. L’Occitane’ın kurulduğu andan itibaren son derece basit olan değerleri savunuyor.

Bunlar otantiklik, duyumsallık ve saygı.

Hangi kadınlara hitap ediyor?

Doğallıktan, saflıktan ve özgün olmaktan keyif alan kadınların markası diyebiliriz. Tabi erkekleri de bunun dışında tutmamakta fayda var. Cilt bakımı, vücut ürünleri, parfümler ve ev ürünleri için bizi tercih eden önemli bir erkek müşteri kitlemiz de var.

Türkiye’de en çok hangi ürünleri tercih ediliyor?

Organik Ölmezotu içeriğiyle yaşlanma endişelerine karşı geliştirilen Divine Cream ilk sırada yer alıyor. Hem kadınların hem de erkeklerin bir diğer vazgeçilmezi ise Shea El Kremi..

Türk kadınının cilt bakımında yaptığı yanlışlar neler?

Haberin Devamı

Türk kadınına genel olarak baktığımızda cilt bakımına önem veren kitle çok az. Ancak cilt bakımına önem verdiğini düşünen kitlede bile çok hatalı uygulama yapıyor.

Örnek verebilir misiniz?

Cilt temizliğini ihmal etmek. Sabah akşam bakım öncesi cildin hem makyaj hem günlük kirlerden arınması çok önemli. Temizlik dışında da kulanılan her türlü ürünü düzenli ve uzun soluklu kullanmamak.

Türk insanı olarak hemen sonuç almayı seviyoruz ancak genelde sonrasında bunu hayatımızda bir rutine oturtamıyoruz. Aynı sağlıklı beslenme, diyet yapma, spor yapma gibi alışkanlıklarımızda olduğu gibi.

Akşam cilt bakımı yapıp sabah yapmamak.

Göz kremi kullanmaya gerek duymayıp, yüz kremini göze uygulamak. Sonrasında göz çevresinde torbalanma, sarkma, yağ butoncukları oluşması sonuçları ile karşılaşmak.

Peeling yapıp sonrasında nem maskesi uygulamamak.

Krem uygularken ele alıp ısıtmadan direk yüze fazla miktarda uygulayarak cilde gereksiz miktarda ürün sürmek gibi.

Haberin Devamı

Cilt bakımı rutinini oturtun

Sağlıklı bir cilt için önerileriniz neler?

Düzenli beslenme, uyku, ve özellikle su tüketimi önemli. Sağlıklı bir cildi sağlayacak ve koruyacak doğru ürünlerle doğru cilt bakım rutinlerini oluşturmak en kritik konulardan. Makyaj temizliği olmazsa olmaz. Ancak makyaj harici de cildimizin düzenli temizliğe ihtiyacı var. Nem dengesini korumak için hem yüz hem vücudumuzda düzenli nemlendirici kullanmalıyız. Ayrıca kırışıklıkları engellemek için, kırışklarımızın derinleşmesini beklemeden cilt bakımı rutinini oturtmak çok önemli.