Gazete Vatan Logo

Müşteri mağazadan alacak ‘Asistan’ evine gönderecek

Beymen, satış danışmanlarını ‘Asistanım’ ile dijitalleştiriyor. % 100 yerli Asistanım ile danışmanlar stok durumunu kontrol ediyor, ürün mağazada yoksa bile satış işlemini yapıp müşterinin adresine yolluyor.

Müşteri mağazadan alacak ‘Asistan’ evine gönderecek

Beymen dijital yatırımlarına Asistanım ile devam ediyor. İlk olarak Erenköy ve İstinyepark Beymen ile 2 Boyner mağazasında kullanılmaya başlanan “Asistanım” cihazları ile Beymen satış danışmanları dijitalleşiyor. Yüzde 100 yerli olan Asistanım ile satış elemanları ürün gamı ve stok durumunu kontrol ederek ürün mağazada bulunmasa dahi satış işlemi gerçekleştirerek müşterinin adresine ulaştırıyor.

Online’ın payı % 12 oldu

Müşteri ürünü istediği mağazadan da teslim alabiliyor. Satış danışmanları ayrıca güncel kampanya ve ürün bilgilerine de cihaz üzerinden anında ulaşarak müşterileri bilgilendiriyor. Mart ayına kadar grup bünyesindeki 3 bin satış elemanı Güney Kore’de özel tasarlanan Asistanım cihazları ile hizmet verecek. Boyner Grup Çok Kanallı Perakendecilik ve Teknoloji Direktörü Sedat Yıldırım, Asistanım ile dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi. Yıldırım, “Asistanım mağazalarımızdaki reyon ve stok sınırını ortadan kaldırıyor. ‘İzninizle depoya bakalım’ devri son buluyor. Hem mağazalar hem de satış danışmanları dijitalleşiyor” diye konuştu. 2004’ten beri omni channel (çoklu kanal) dönüşümünü sağlamak için çalıştıklarını anlatan Yıldırım, cirosu 100 milyon TL’ye yaklaşan Beymen.com ile Morhipo.com ve Boyner.com.tr’nin en iyi satış yapan ilk 5 mağaza içinde olduğunu da söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti: “Hedefimiz onları da geçmek. E-ticarette perakendenin payı bu yıl yüzde 3 iken bizim grupta yüzde 12. 2014 yılında 2017 için yüzde 15 hedefi koymuştuk. Gelişmeler, hedefi geçeceğimizi gösteriyor.”

Haberin Devamı

Kasalarda bekleme sona erecek

SEDAT Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre Asistanım ile satış danışmanları, ürün barkodunu okutarak müşteriyi cep telefonu numarasıyla tanımlayarak bir sepet oluşturuyor. Müşteri kasaya geldiğinde ürünleri hazırlanmış oluyor. Satış danışmanlarının kullandığı mobil cihazdan kasaya yönlendirilen siparişler, müşterilerin kasadaki bekleme süresini minimuma indiriyor. Yıldırım, “Yakında Hopi uygulamamıza da mobil ödeme ve görüntü tanıma özellikleri eklenecek. Böylece cüzdandan kredi kartı ya da nakit para çıkarmadan sadece telefondaki Hopi uygulamasını göstererek alışveriş yapmak mümkün olacak. . Hayalimiz tüm süreçleri tek işleme dönüştürmekti ve bunu yakında hayata geçireceğiz. Asistanım ile de tüm online yeteneklerimizi mağazada kullanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı