MSB’ye orgeneral bakan yardımcısı

Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar, yeni dönemin Milli Savunma Bakanı.

Genelkurmay Başkanlığı da artık ona bağlı. Bakanlığa yani.

Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) halihazırda bir bakan yardımcısı var.

Yeni bakan Akar’ın, bu sayıyı artırıp iki bakan yardımcısıyla çalışmayı düşündüğü konuşuluyor.

Ve Hulusi Akar, bu bakan yardımcılarından birinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) bir orgeneral olmasını istiyor.

Geçiş dönemi formülü

Milli Savunma Bakanı, muvazzaf bir orgenerali bakan yardımcısı olarak görevlendirerek yeni düzene geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Yeni sistemde Genelkurmay Karargâhı bakanlığa bağlı olarak çalışacak. Karargâh ile bakanlık arasındaki koordinasyonu da işte atanacak o orgeneral / bakan yardımcısının sağlaması öngörülüyor.

Yeni sisteme geçiş döneminde ilişkileri kolaylaştıracak ve verimliliği artıracak formül bu.

Akar’ın konuyu yakın zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşüp onayını alması ve ardından belirlenen bakan yardımcılarının atanması bekleniyor.

Genelkurmay 2’nci başkanı gibi

Haberin Devamı

TSK’dan muvazzaf bir orgeneralin MSB’nda bakan yardımcısı olarak görev yapması, Genelkurmay Karargâhı’ndaki 2’nci başkanlık makamına benzer bir çalışma mekanizmasını hatırlatıyor.

Genelkurmay’da, karargâhın işleyişini 2’ci başkan koordine eder ve Genelkurmay Başkanı’na karşı sorumludur. Yeni dönemde görev yapması düşünülen orgeneral bakan yardımcısı da, bakanlığın TSK ile ilişkilerindeki eşgüdümü sağlayacak ve askeri işleri yürütecek. Bir başka deyişle, bakan genelkurmay başkanıyla, bakan yardımcısı da genelkurmay 2’nci başkanıyla yakın mesai içinde olacak.

Mustafa Karakaya

Şu fotoğrafa bir bakar mısınız?

MSB’ye orgeneral bakan yardımcısı

Şehit bebek…

Bedirhan Mustafa Karakaya… Henüz yaşını doldurmamış, 11 aylık bir bebek.

Annesinin kucağında veda etti hayata.

PKK’nın kahpe bir bombası öldürdü Mustafa ve annesini.

Terör örgütü, yollara döşediği EYP’lerle (El Yapımı Patlayıcı) çok can aldı bugüne kadar.

Ancak bu son saldırının çok önemli bir farkı var. Bu kez hedef bir sivil araç.

Teröristler, tuzaklanmış EYP’leri uzaktan kumandayla patlatıyorlar. Kablolu ya da telsiz düzenekli; bomba bir kişinin bir düğmeye basmasıyla infilak ediyor. Yani görerek !

Haberin Devamı

EYP’lerle askeri konvoy ya da araçları hedef alan PKK, bu defa içinde gencecik bir anneyle sadece 11 aylık bebeğinin bulunduğu sivil otomobilin geçişi sırasında patlattı bombayı.

Görerek, bilerek, isteyerek !

Abdullah Ağar’ın yorumu

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, “Planlı, maksatlı, bir stratejiye hizmet eden bir fırsat eylemi” olarak niteledi kanlı saldırıyı.

Dün görüştüğüm Ağar, PKK’nın kamuoyunda infial yaratıp karşıt eksenler arasında düşmanlık yaratma amacı güdüyor” diye konuştu.

Abdullah Ağar saldırıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Bölgede oluşan huzur iklimini sabote etmeye yönelik bir eylem bu. Şehit Nurcan Karakaya’nın kendi kullandığı araçla eşini ziyarete gidip dönebilmesi zaten bölgedeki ortamın en güzel örneği. Örgüt işte bu huzur ikliminden rahatsız. Güvenlik güçleri ve kamu çalışanlarıyla ailelerini duvarların, dikenli tellerin ardına hapsetmek istiyor. PKK, o insanların lojmanlardan dışarı çıkmasına, bölgede sosyal hayatın normalleşmesine engel olmak istiyor.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR