Yeni dönem CSO ile başlıyor

9 Temmuz Pazartesi günü, yani yarın, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ‘Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ant içerek göreve başlayacak.

Meclis’teki yemin töreninin ardından, yabancı konukların da yer alacağı geniş katılımlı tören, Külliye’de yapılacak.Ve işte o törende bir ilk yaşanacak.

Yeni dönem CSO ile başlıyor

İstiklal Marşı’nı CSO çalacak

Beştepe’de Külliye’nin bahçesinde yapılacak ‘Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’nin açılışında İstiklâl Marşı’nı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) çalacak.

CSO, dört eserden oluşan bir de konser verecek Pazartesi akşamı Beştepe’de. Türk bestecilerin eserlerinden oluşan program, Ulvi Cemal Erkin’in ‘Köçekçe’siyle başlayacak.

Ardından Ferit Alnar’ın ‘İki Dans’ adlı eserini seslendirecek olan CSO konseri Ferit Tüzün’e ait Çeşmebaşı’nın 4 ve 6’ncı bölümleriyle devam edecek.

Konser yine Ferit Tüzün’ün bestelediği ‘Çayda Çıra’nın 2 ve 3’üncü kısımlarıyla son bulacak.

Haberin Devamı

Ana binada CSO konseri bir ilk

Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşecek olan bir ‘ilk’.

Geçmiş dönemlerde Çankaya Köşkü’nde, Erdoğan döneminde de Külliye’de CSO’dan sanatçıların tekli, ikili, trio ya da kuartetler yani üç ya da dört sazdan oluşan gruplar halinde çaldığı çok etkinlik oldu.

CSO, bu yılın başlarında da, 18 Ocak 2018’de, Külliye içinde yer alan Beştepe Millet, Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir konser vermişti ama ana binada, böyle bir resmi törende orkestranın tam kadro konser vermesi bir ilk olacak.

100 kişiye yakın kadrosuyla CSO, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türk bestecilerin klasikleşmiş eserlerini seslendirecek.

Türkiye’nin yeni dönemi de bu konserle başlamış olacak.

Yeni salon Mart’ta açılıyor

Bu arada, CSO’nun yeni konser salonu da nihayet tamamlanmak üzere.

1992 yılında yapılan proje yarışmasını milat kabul edersek tam 26 yıldır bir türlü tamamlanamayan bina adeta inşaat hâlindeyken eskidi.

Ulus semtindeki mevcut konser salonunun hemen arkasında devam eden yeni salon inşaatı gelecek yılın Mart ayında bitmiş olacak.

Haberin Devamı

Şu anki planlamaya göre CSO, yeni salonundaki ilk konserini 2019 Mart’ında verecek.

DİĞER YENİ YAZILAR