Kılıçdaroğlu: İktidar telefonlarımızı dinliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, net 2 saat 40 dakika boyunca sorularımızı yanıtladı önceki akşam CNN Türk canlı yayınında.

‘Ne Oluyor’ programında, Başak Şengül’ün moderatörlüğünde, Şirin Payzın ve Hande Fırat ile birlikte konuk ettik Ana Muhalefet Lideri’ni.

Kılıçdaroğlu’nun programda yaptığı açıklamalardan birden çok haber çıktı.

Öne çıkan ise CHP Genel Başkanı’nın “İktidar telefonlarımızı dinliyor” iddiasını detaylandırarak yinelemesi oldu.

Millet Bahçesi bizim projemiz

Programın FETÖ ile mücadelenin konuşulduğu kısmında, Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Adil Öksüz niye izlenmedi? Kemal Batmaz, önemli imamlardan biri… Niye izlenmedi? Benim telefonlarımı dinliyorlar, onların telefonlarını dinlemiyorlar. Mümkün mü bu? Dinlenmiştir. Dinlenmemesi mümkün değil.

CHP Genel Başkanı, bir kez daha telefonlarının dinlenildiğini iddia ediyordu.

Canlı yayında, bir süre sonra konu bu defa Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri olan Millet Bahçesi projesiydi.

Haberin Devamı

İnşası devam eden yeni havalimanı açıldıktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’nın bugünkü yerine yapılacağı söylenen Millet Bahçesi’ne…

Bu noktada Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

Bizim telefonlarımızı dinledikleri için, orayı ne yapacağımızı öğrenip yeşil alan yapacaklarını açıkladılar. Biz oranın planlarını dahi yaptık. Hangi kültür merkezlerini yapacağımızı, binaların şekli dahil bütün bunların hepsi hazırlandı. Bizim İstanbul büyükşehir belediye başkan adayımız bunu açıklayacak. Bakın bu çok önemli bir bilgi, önemli bir iddia. O milletvekilimizin elinde yaptığı projeler, fotoğraflarıyla birlikte var. Bütün bunların hepsi hazırlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı arazisine yapılacağı açıklanan Millet Bahçesi’nin aslında kendi projeleri olduğunu, iktidar partisinin bu bilgiyi, yasa dışı telefon dinlemesi yoluyla edindiğini ve projeyi sahiplenip kendilerinden önce açıkladığını öne sürüyordu.

Bizi iktidar dinliyor

Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında dile getirdiği ‘telefon dinleme’ iddiasını bu kadarla da bırakmadı.

Haberin Devamı

Şöyle devam etti sözlerine:

Telefonlarımızı dinliyorlar zaten. Temel Bey (Karamollaoğlu) de aynı şeyi söyledi. Biz Millet İttifakı olarak Filistin’de yaşanan olaylar üzerine miting yapacaktık. Günü belirledik. Beyefendi (Tayyip Erdoğan) Londra’dan miting yapacağını açıkladı.

Sorduk…

Kim dinliyor sizi? Geçmişte devlet içindeki FETÖ’cü kadroların yasa dışı dinleme yaptığını biliyoruz. Şimdi kim dinliyor?”

Aynı anlayış şimdi bizleri dinliyor. Bu kadar basit. Başka kim olabilir? İktidar zaten. Bunu benim söylememe gerek yok ki. Erdoğan söyledi. “Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını biz biliyoruz” dedi. Dinliyoruz diyen o zaten. Benim nefes alışımı niye dinleyecek?

***

Bakalım, Kılıçdaroğlu’nun hem Millet Bahçesi projesi hem de bu başlık üzerinden gündeme taşıdığı telefon dinleme iddialarına iktidar kanadından nasıl bir yanıt gelecek?

İstanbul adayı şimdiden belli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adı Millet Bahçesi olmayan ama Atatürk Havalimanı arazisi için hazırladıklarını söyledikleri projenin altında İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’nin imzası olduğunu öğrendim.

Haberin Devamı

İçinde ‘salyangoz’ şeklindeki yapıların da yer aldığı yeşil alan projesini, 2019 Mart’ında yapılacak yerel seçimler için hazırlamış CHP.

Ve bir bilgi daha…

CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı da şimdiden kesinleşmiş. Kılıçdaroğlu bu ismi henüz açıklamıyor ama belli ki o kişinin de haberi var ve çalışmalara şimdiden başlanmış.

DİĞER YENİ YAZILAR