Akşener’den iki önemli çıkış

“(...) Erdoğan ikinci tura Sayın İnce’nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce’nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan’ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise (...) önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alıyorum.”

Bu iddianın sahibi İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener.

***

Akşener, haber sitesi Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’e verdiği röportajda,

( https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2018/05/28/meral-aksener-ikinci-tura-ince-kalirsa-erdogan-farkla-kazanir-ben-kalirsam-kaybeder/ ) seçimin ikinci tura kalacağı görüşüne dikkat çekici bir boyut ekliyor.

İşte Meral Akşener’in o sözleri:

“Millet İttifakı”nın Meclis çoğunluğunu alacağından hiç kuşkum yok. Anketlere baktığımızda seçimin ikinci tura kalacağı açık. İkinci turda ne olacağı ise Erdoğan’ın karşısına kimin çıkacağıyla yakından ilg ili. O nedenle biz hep seçmene ‘ Erdoğan kimin ikinci tura kalmasını istemez bu soruyu sorun, oyunuzu buna göre verin’ diyoruz. Erdoğan ikinci tura Sayın İnce’nin kalmasını istiyor çünkü biliyor ki Sayın İnce’nin ikinci turda alacağı oy, biz kendisini desteklesek de Erdoğan’ı geçemiyor. Benim ikinci tura kalmam halinde ise Erdoğan’ın tüm hesapları altüst oluyor. Ben AK Parti içerisindeki Erdoğan yorgunlarından da Erdoğan’a oy vermek istemeyip ama CHP adayına da oy verme eğiliminde olmayanların oylarını da dâhil ederek önemli bir farkla Cumhurbaşkanlığını alıyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamı, ikinci tura Sayın İnce kalırsa Erdoğan’ın farkla kazanacağını, ben kaldığımda ise Erdoğan’ın kaybedeceğini görüyor. Kendisi de bunu bildiği için benim üzerimde bir karartma uyguluyor.”

Haberin Devamı

***

Aynı röportajın öne çıkan bir diğer bölümü de şu aşağıdaki soru ve Akşener’in o soruya verdiği yanıt...

Soru: Seçim ikinci tura kalırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile HDP’nin anlaşacağını öne sürmüştünüz. Bazı HDP’liler de seçimin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan’ın size başkan yardımcılığı teklif edeceğini ve sizin de kabul edeceğinizi iddia ediyor. Böyle bir ihtimal var mı? HDP’nin Erdoğan’la anlaşacağı tespitinizi neye dayandırıyorsunuz?

Haberin Devamı

Akşener: Benim bu konuda Sayın Erdoğan gibi ne gizli bir gündemim ne de başka planlarım var. Aksine kamuoyunun da yakından bildiği gibi Erdoğan son 2 buçuk yıldır bizi siyaset sahasının dışına atmak için gerek siyasi gerek yargı üzerinden her türlü engelleme ve baskıyı yaptı. Arkadaşlarımla birlikte yılmadan mücadele ettik. Bu seçim bizim Erdoğan ile rövanşımızdır. Artık senaryolarla yönetilecek zamanı geçtik. Şimdi sadece gerçekler konuşuyor. O gerçekler de diyor ki, Akşener ile Kürt kardeşlerimizin hiçbir sorunu yoktur. Hem Doğu’da hem de Güneydoğu’da bana ve partimize bizi memnun eden bir ilgi var, gönderilen mesajlar var. Siyaseti Erdoğan’ın tasarımına göre konuşmak ve yaşamak dönemi de benim sayemde kapandı.

İnce’nin o vatandaşla telefon görüşmesi

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir vatandaştan özür dilemek için yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını izledim dün.

Haberin Devamı

Olay şu...

İnce İzmir Çiğli’de miting için sahneye çıkıyor. Bir vatandaş sahneye fırlıyor ve Muharrem İnce ile ‘selfie’ çekiyor. İnce bu ‘özçekim’in ardından dönüp sahnenin diğer tarafına ilerlerken, korumalar özellikle de biri - o vatandaşı iterek, adeta fırlatıp atıyor sahneden aşağı.

Bu olayın görüntüleri medyaya yansıyınca İnce dün o kişiyi buldurdu ve telefonda kendisinden özür diledi.

Özür dilemek önemli bir erdem. İnce’nin yaptığı kesinlikle doğru. Sadece bu da değil. Özür dilerken, “Benim yanımda çalışanların da sorumluluğu bana aittir” demesi de ayrıca takdire şayan.

Bu noktada, İnce’ye naçizane bir önerim var.

Konu ve içerikten bağımsız olarak; kamuoyu ile paylaşacağı konuşmaları, telefonun hoparlörünü açıp sesi dışarı vererek yapması daha sağlıklı olacaktır.

Böylece, karşı tarafın sözleri de duyulabilecek ve İnce’nin konuştuğu kişinin söylediklerini tekrarlayarak kayda geçirmesine gerek kalmayacaktır.

Bir habercinin mesleki - teknik kaygıyla düştüğü bir not olarak dikkate alınması ricasıyla...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR