CHP anketinden İnce çıktı

Cumhurbaşkanı adayını yarın açıklayacak olan CHP’de son 3 gün Türkiye genelinde yaptırılan anketin sonuçlarını beklemekle geçti. Ankette tek soru vardı: CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak aşağıdaki isimlerden hangisini görmek istersiniz? Bu sorunun altındaki 4 isim ise şunlardı: “Yılmaz Büyükerşen, Muharrem İnce, İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener.” Bir kamuoyu araştırma şirketine Türkiye genelinde tesadüfi denekler üzerinde yaptırılan anketten çıkan sonuçlar dün saat 17 civarında Ankara’ya; CHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Genelbaşkan Kılıçdaroğlu’na sunulan anket sonuçlarında Muharrem İnce ismi uzak ara önde gözüküyor. Ankete katılanların yüzde 60’dan fazlası sunulan 4 isimden İnce’yi tercih etti. İkinci sırada İlhan Kesici var. Ankette Kesici’yi tercih edenleri oranı yüzde 20’ye yakın. Bu iki ismin ardından üçüncü sırada Büyükerşen ve son sırada ise Abdüllatif Şener var. Ana muhalefet partisinin yaptırdığı kamuoyu yoklamasının sonuçları bunlar. Şimdi beklenen bu anket sonuçları masasında duran Genelbaşkan Kılıçdaroğlu’nun yarın açıklayacağı karar.

Haberin Devamı

Gül aday olsaydı bile Babacan orada olmayacaktı

“Size şu kadar ilerisini söyleyeyim; Abdullah Bey aday olsaydı bile, Ali Bey onun yanında yer almayacaktı.”

Bu cümledeki “Ali Bey”, Ali Babacan…

***

Başkent Ankara’nın siyasi kulislerinde dünün en çok konuşulan isimlerinden biriydi Ali Babacan…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Abdullah Gül formülü hayata geçmeyince, bu defa Babacan’a yöneldiği konuşuldu yoğun olarak.

Ana Muhalefet Partisi’nin muhtemel adayları arasında adı öne çıkan İlhan Kesici, dün itibariyle gündemden düştü.

Bunun üzerine, Ak Parti seçmeninden de oy alabilecek diğer olasılıklar konuşulmaya başlandı Ankara’da.

İşte bu noktada, Ali Babacan ismi pompalandı kulislere.

AK Parti iktidarının, ilk yıllarda ekonomide yakaladığı başarının baş mimarı olan Ali Babacan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı mı olacak?

Siyaset gündeminde öne çıkan sorulardan biriydi bu.

Söz konusu bile olamaz

Babacan’ı yakından tanıyan AK Partili bir ismi aradım dün öğleden sonra.

Haberin Devamı

“Olabilir mi” diye sordum.

Cevap şu netlikteydi:

- Mümkün değil.

“Neden” dedim; “Buna inananlar Ali Babacan’ı hiç tanımıyor demektir” dedi haber kaynağım. Sonra da şöyle devam etti:

- Bakın size şu kadar ilerisini söyleyeyim. Abdullah Bey aday olsaydı bile, Ali Bey onun yanında, yani Gül’ün kadrosunda yer almayacaktı.

- Tayyip Erdoğan’ın karşısında yer almaz yani öyle mi?

- Söz konusu bile olamaz. Almaz... Kamuoyundaki genel kanaat Ali Babacan’ın Abdullah Gül’ün tabiri caiz ise ‘adamı’ olduğu yönünde ama bu doğru değil. Evet Gül ile muhakkak ki iyi ve yakın bir ilişkileri var ama Ali Bey’in Tayyip Bey ile ailece çok daha yakın ve özel bir ilişkisi vardır.

Ali Babacan’ı yakinen tanıyan bir siyasetçi bunları söyleyen.

Eski Başbakan Yardımcısı’nın hiçbir koşulda Erdoğan’ın karşısındaki herhangi bir yapının içinde bulunmayacağından adı gibi emin.

DİĞER YENİ YAZILAR