Meral Akşener net konuştu

“Din adamı kisvesi altında 24 saat cinsellik konusunda fetva verenler var. Bazı adamlar adeta fantezilerini gerçekleştirmek için fetva veriyor.”

Bu cümleler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ait. Akşener, önceki akşam Ankara’da katıldığı özel bir davette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

***

Başkentteki davetin ev sahibi Türk Tanıtma Vakfı Başkanı Kemal Baytaş’tı. Turizm Bakanlığı eski müsteşarlarından Baytaş, 90 yaşına merdiven dayamış olmasına rağmen çok enerjik ve renkli bir kişi. Baytaş’ın Ankara Beysukent’teki evindeki akşam yemekli buluşmanın onur konuğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.

50 civarında misafirin ağırlandığı davette Akşener’in partideki yakın çalışma arkadaşlarından Koray Aydın, Ayfer Yılmaz, Aytun Çıray gibi isimler de vardı.

Bazı eski bürokratlar, iş adamları, sanatçılar ve bir grup gazetecinin de katıldığı davette, Meral Akşener gündeme ilişkin sorularımızı cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Akşener cumhurbaşkanlğı seçimine dair şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz aday çıkaracağız; ben adayım. Saadet Partisi dahil herkes adayını çıkarmalı. CHP de çıkarmalı. HDP de çıkaracak gibi görünüyor. Ben birinci tur önemli diyorum. Tayyip bey bizi çerçevelemek istiyor. Rakibini de kendi belirlemek istiyor. Amacı Kılıçdaroğlu’nu adaylığa zorlamak. Kılıçdaroğlu’na yüklenmesinin ardında bu hedef var.

- Söyleyeceklerim bir siyasi parti lideri sözü gibi değil ama gerçeği de söylemeliyiz... Eğer ikinci tura CHP kalırsa şartsız şurtsuz destekleriz. Eğer ikinci tura beyefendi (Tayyip Erdoğan) ile ben kalırsam şansımmız %50 - %50 olur.

- Biz isme dayalı ittifak yerine ilkeler platformunu önemsiyoruz. İlkeler platformunun A nayasasını hazırlayıp bunun etrafında ilkeler ittifakını kurmak da bunun bir parçası.

- Seçimlerde esas olan sandığı korumak. Öyle söylendiği gibi bilgisayar oyunları falan yok.5 oyu 100 oy yapan bir yazılım falan da yok. Bütün bunlar insanları korkutmak için yayılan dedikodular. Sandıkta korakor mücadele edeceğiz. Biz sandık eğitimlerine başladık.Sandığa sahip çıkacağız.

Haberin Devamı

Meral Akşener net konuştu

Çocuk tecavüzlerine idam tartışması

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Çocuk tecavüzcüleri için idam cezası önerisine nasıl baktığı” sorusuna şu yanıtı verdi:

- Bu tartışmaların çok tuhaf bir yanı var. 12 yaş altı için diyorlar. 12 yaş üstü serbest mi yani ! Bakın bu idam mevzuu, sonrasına başka tartışmaların yolunu açacak. İdam da çözüm değil. Ve idam meselesi gündem değiştirmek için ortaya atılıyor.

- Kalıcı caydırıcılık olmalı. Mesele sapığı idam etmek değil, idam tartışmasıyla başka şeylere yönelik kapatma harekatı var.Tecavüz taciz konusunda daha aklı başında yöntem ve çözümlere ihtiyaç var.

Fantezi fetvaları

Akşener’e yöneltilen müteakip soru son dönemde çok tartışılan ‘cinsellik içeren fetvalar’dı.

Meral Akşener gayet açık bir dille seslendirdi tepkisini:

- İki adamın ayrı ayrı tecavüz ettiği bir kediyi evine almış bir insanım ben. Maalesef ‘benim sapığım senin sapığın’ anlayışı var bugün. Dezavantajlı gruplarla ilgili bir bakış açısına ihtiyaç var Türkiye’de.

Haberin Devamı

- Bakın ben o kediyi aldım, Foça Belediyesi MOBESE kameraları takıyor. Bu uygulama mesela çocuk parklarına da olabilir.

- Şimdi size soruyorum. Bırakın 9’u, 12’yi… Kız çocuğu olanlara soruyorum… Kızınızın, 18 yaşında bile evlenmesini kabul eder misiniz?

- Din adamı kisvesi altında 24 saat cinsellik konusunda fetva verenler var. Bazı adamlar adeta fantezilerini gerçekleştirmek için fetva veriyor.

- Türkiye bilerek vasatlaştırılıyor. Eğimde, kültürde, her konuda...

- Bütün bu tartışmalarla hem kadın değersizleştiriliyor hem de Türkiye asıl konuşması gerekenleri, başka önemli konuları konuşamıyor. Bunları konuşmaktan, dış politikayı konuşamıyoruz. Irak’ı, Suriye’yi, ABD ile ilişkileri konuşamıyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR