İnsan sağlığı... Devlet terbiyesi...

Geçen hafta, Başbakan Binali Yıldırım’ın resmi ziyaretlerini takip için önce Belarus, ardından da Almanya’daydık.

Yıldırım’ın, gezisine davetli biz gazetecilerin gündeme dair sorularına verdiği yanıtları okumuş olduğunuzu varsayarak dört günlük bu seyahatten tarihe not düşülmesi gereken bir ayrıntıyı aktaracağım bugün.

Deniz Baykal’ı ziyaret girişimi

Başbakan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak TC TUR Belarus’un başkenti Minsk’ten havalanmadan kısa bir süre önce çaldı telefonum.

“Binali Bey Münih’te Deniz Bey’i ziyarete gidecek” dedi İstanbul’dan arayan bir dostum.

Malum; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tedavisi Münih yakınlarındaki bir hastanede sürüyor.

Heyetten birkaç kişiye sordum, kimsenin haberi yoktu böyle bir planlamadan.

Ama Almanya’ya inince öğrendim ki, İstanbul’daki dostumun telefonda söyledikleri gerçekmiş.

Baykalların devlet terbiyesi

Biliyorsunuz; Başbakan Binali Yıldırım Deniz Baykal’ı tedavisinin devam ettiği hastanede ziyaret edemedi.

Hasta yatağındaki babasının başında olan, Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, Münih’in merkezine gelip Başbakan Binali Yıldırım ile kaldığı otelde görüştü.

Haberin Devamı

Çünkü, görüşme öncesinde bakın neler yaşanıyor...

Başbakan Başdanışmanı Ömer Sertbaş, Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ı arıyor ve Başbakan Yıldırım’ın Deniz Bey’i hastanede ziyaret etmek istediğini söylüyor.

Aslı Baykal, babasının doktorlarıyla görüşüyor ve Sertbaş’a “Kusura bakmayın” diyerek doktorların, “Enfeksiyon riski sebebiyle ziyarete izin veremiyoruz” şeklindeki yanıtını iletiyor.

Sertbaş, yanında bulunduğu Başbakan Yıldırım’ın bu durumdan üzüntü duyduğunu söyleyip, “Acil şifalar” dileklerini iletiyor.

Bu noktada Aslı Baykal “Sayın Başbakan’ın ilgisine çok teşekkür ederiz. Bu durumda ben kendisini ziyaret edip babamın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri vermek isterim” diyor. Onun bu sözlerine Ömer Sertbaş’ın cevabı “Teşekkür ederiz, bekliyoruz” oluyor.

İşte bu görüşme üzerine gerçekleşiyor Başbakan’ın kaldığı oteldeki Binali Yıldırım Aslı Baykal görüşmesi. (Görüşmenin içeriği dünkü VATAN’da haber olarak yer alıyordu.)

Haberin Devamı

Bu anekdotu detaylarıyla aktarıyorum çünkü önemli. Çok önemli...

Ülkenin başbakanının hassasiyetini göstermesi açısından önemli, bir.

İki... Baykal Ailesi’nin devlet terbiyesini göstermesi açısından önemli.

Ve üç... Söz konusu sağlık, insan sağlığı olduğunda, ideolojik ya da siyasi görüş farklarının, iktidar muhalefet şeklindeki pozisyon ayrımlarının anlamını yitirdiğinin idrak edilmesi açısından önemli.

Son bir not...

Binali Yıldırım Aslı Baykal görüşmesinden fotoğraf görmedik çünkü iki taraf da, görüşme sırasında çekilen fotoğrafların servise koyulmasını istemedi.

Bu da, tarafların ortak hassasiyetinin bir diğer örneği olarak kayıtlara geçti.

DİĞER YENİ YAZILAR