CHP’den cevap var

“(…) CHP bir erken seçim baskısı oluşturmak, ülkeyi böyle bir atmosfere sokmayı hedefliyor. Bizim erken seçime gitmek gibi bir niyetimiz, bir düşüncemiz yok çünkü bizim şu süreçte çok önemli başka işlerimiz var. Biz şu anda hükümeti elden geçiriyoruz, partiyi elden geçiriyoruz, teşkilatları elden geçiriyoruz, gerekli tahkimatları yapıyoruz, hazırlıkları yapıyoruz. Bizim bu gündemimizi baltalamak, bizim bu alanlardaki konsantrasyonumuzu bozmak, enerjimizi bölmek için bir erken seçim gündemi pompalıyorlar. ”

Bu satırlar geçen Cumartesi (12 Ağustos 2017) bu köşede, “Nereden çıktı bu erken seçim gündemi” başlığıyla yer alan yazıdan.

( http://www.gazetevatan.com/murat-celik-1092795-yazar-yazisi-nereden-cikti-bu-erken-secim-gundemi-/ )

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) önemli isimlerinden biri, erken seçim gündemini Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sıcak tuttuğu yönündeki görüşlerini yukarıdaki cümlelerle ifade etmişti.

Erdoğdu’nun sözleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, AK Parti yöneticilerinin görüşüne karşı çıktı.

Haberin Devamı

Ana Muhalefet Partisi’nin erken seçim konusunu gündemde tutarak iktidarı baskı altına almak türünden bir düşüncesi ya da taktiği olmadığını söyleyen Erdoğdu’nun konuyla ilgili telefonda yaptığı açıklamalar şöyle:

- Biz her an bir seçim olma ihtimalini hiç göz ardı etmiyoruz. Türkiye’nin ekonomik, siyasal ve sosyal yapısına baktığımızda bunu görüyoruz. Ancak bunu seslendiren biz değiliz, hükümete yakın yazarlar.

- Hükümete yakın bazı isimlerin yazılarına baktığımız zaman asıl işareti onlardan görüyoruz ama biz de CHP olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullarda, her an bir erken seçim ihtimali olduğunu değerlendiriyoruz ve buna yönelik de kendimizi hazır tutuyoruz.

- Ancak bunu kamuoyunun gündemine getiren biz değiliz. “Havada erken seçim kokusu var” türünden yazılar yazıldı kendi gazetelerinde. Sonuçta biz de şöyle değerlendiriyoruz; bunlar içeriden bilgi alıp yazıyorlar bunları.

- İktidar sözcüleri “Erken seçim gündemimizde yok” diyorlar ama sürekli “Yok öyle bir şey” deyip yaptıkları çok şey de oldu geçmişte. Sonuçta bu siyasal koşullar meselesi. Koşulların olgunlaştığını da görüyoruz biz. Bir de içeriden, hükümete yakın kaynaklardan bu bilgilerden gelince biz de çalışmalarımızı hızlandırıyoruz tabii ki.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR