İşte o hastane

Çarşamba günü bu köşede ‘fark yaratan’ bir insanı tanıtmıştım size.

( http://www.gazetevatan.com/murat-celik-1085897-yazar-yazisi-doktor-john-ve-norma-ogretmen/ )

Daha doğrusu ben değil, bir emekli öğretmendi o kişiyi bizlere tanıtan.

Nermin Eren’in, harika Türkçesiyle yazdığı tam bir edebi metin niteliğindeki mektubunu paylaşmıştım ben buradan.

Nermin Öğretmen, evladı yaşındaki bir tıp insanını anlatıyordu o mektubunda… Yalova Armutlu İlçe Devlet Hastanesi başhekimi Can Yücelsen’i.

İşte o  hastane

Hastane değil çiçek bahçesi

19 Temmuz 2017 tarihli o yazıda emekli öğretmen Eren’in tasvir ettiği Armutlu Devlet Hastanesi’nin fotoğraflarını göstereceğim size bugün.

Binanın girişi, içeride göreceklerinizin habercisi gibi… Kırmızı halı vatandaşın önüne serilmiş. Herkesin yani… Merdivenlerin iki yanında rengarenk çiçeklerin doldurduğu saksılar asılı. Ve tabii üzerinde “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” vecizesinin yer aldığı Atatürk pankartı.

İşte o  hastane

Çiçekler, gemici fenerleri, duvarlarda resimler, fotoğraflar… Piknik masasının üzerinde pırıl pırıl masa örtüsü… Duvar saatinden vantilatöre, termometreden çöp kovasına hiçbir detay eksik değil. Burası bir kafeterya ya da çiçekçi değil. Burası Armutlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servis girişi.

Haberin Devamı

İşte o  hastane

Kapısı çiçek bahçesi olan Acil Servis’in koridorunda yan yana üç fotoğraf. Solda şehit polis memuru Fethi Sekin, sağda şehit astsubay Ömer Halisdemir, ortalarında Atatürk.
Ve ortadaki çerçeve, iki yanındakilerden birkaç santimetre daha yukarıda.
Detaylı, özenli, vefalı bir anlayışın duvara yansıması…
Ve hastanenin Nermin Öğretmen’in mektubunda bahsettiği - ana giriş koridorlarından biri… Fazla söze gerek yok.
Armutlu’da devlet hastanesini bu hâle getiren Başhekim Can Yücelsen henüz 30 yaşında. Muhtemelen ülkenin en genç başhekimi. Devlet memuru olduğu için basına konuşması izne tabi.
Yarattığı ‘eser’ hakkındaki sorularıma sadece “Bu tablo tek başıma benim eserim değil. Hastane personelimiz ve tabii Armutlu halkıyla birlikte yarattık burayı. Tabii bir de; İlçe Kaymakamımız Uğur Sezer, Belediye Başkanımız Mehmet Birkan, yardımcıları Cengiz Arslan ve Ferruh Karadeniz ile Halk Sağlığı Müdürümüz İbrahim Dedecan var. Onların da destekleriyle, ortaya işte bu hastane çıktı” yanıtını verdi.
İç hastalıkları uzmanı bir baba ile radyasyon onkolojisi hemşiresi bir annenin oğlu Can Yücelsen. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu, gencecik, idealist, hırslı bir hekim.
Koyu bir Beşiktaş taraftarı ve kendi tabiriyle iflah olmaz bir Star Wars hayranı.
Hayata pozitif bakan, enerjik, işini çok ciddiye alan ama aynı zamanda çalışırken eğlenen bir tıp doktoru.
Farklı yani… Hem kendisi hem yaptıkları farklı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR