Gazete Vatan Logo

Münbiç’ten YPG’nin çıkarılması başarıdır!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV-Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, “Münbiç’te ABD ile diplomasi yoluyla YPG’yi oradan uzaklaştırmak başarıdır, siyasi iktidarı tebrik ediyorum” dedi. Bahçeli’nin yanıtlarından satır başları şöyle:

Münbiç’ten YPG’nin çıkarılması başarıdır!

Nazlı Çelik: Türk askerleri Amerikan askerleri ile Münbiç’teler.

Bahçeli: Bugünkü iktidar, TSK ile birlikte çok azimli ve karralı bir tavır içine girmiş ve bazı tehditleri ortadan kaldırmışlardır. Bunlardan birisi Afrin’dir. En son Münbiç bir çıban başı olarak durmaktaydı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle bir askeri müdahaleye gerek kalmaksızın diplomasi ile olayları takip etmek suretiyle ABD ile bugüne kadar aykırı bir politika takip eden ABD’yi ikna etmek suretiyle Münbiç’te Amerikalı askerlerle Türk askerlerinin güvencesini sağlayarak YPG’yi oradan uzaklaştırmışlardır. Bunlar önümüzdeki günlerde dış politikanın gelişimi sürecinde temel taşlar olarak tarihe kayıt düşecektir. O bakımdan ben tebrik ediyorum.

Nazlı Çelik: Muhalefet adayları Kandil operasyonunu bir seçim yatırımı olarak değerlendirdi.

Bahçeli: Seçim olsa da olmasa da Kandil’e Türk bayrağı dikilmelidir. Bundan niye rahatsız oluyorlar. 4 gün daha sabretsinler seçim nasıl olsa olacak. Bunu Kandil’le ilişkilendirerek caydırıcılık görevini üstlenmiş bir takım zümreler olmaları çok dikkat çekicidir. Milletimiz bunları affetmeyecektir.

Haberin Devamı

Nazlı Çelik: Bir grup toplantısında erken seçim teklifinizi açıkladınız. Neden erken seçime gerek duydunuz?

Bahçeli: Erken seçim ihtiyacın ötesinde zaruri hale gelmişti. Onun için Türkiye’nin bekası, güvenliği, geleceği, açısından bir erken seçim uygulaması bana göre doğru bir yaklaşım olacağı kanaatini taşıdım.

FETÖ ve PKK bitmeden OHAL kalkmaz

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:

Erdoğan’ın rakiplerine hiçbir şans tanımıyorum. İnce’nin üslubu sert ve kavgacı. Muharrem İnce Bey karşılıklı atışmalardan zevk alıyor.

Geçmişte söylediğim sözlerin arkasındayım. 15 Temmuz milattır, birbirimize destek vermeliyiz.

Cumhurbaşkanı birinci turda belirlenmeli. Türkiye’yi geri götürmeye gerek yok.

Cumhur ittifakı için tabanımızda herhangi bir rahatsızlık yoktur. Başkan yardımcılığı beklenti ve talebim yok. Ülkücünün bir haysiyeti vardır, pazarda satılmaz. FETÖ’de siyasi ayak tartışmasının üzerinde henüz durulmadı, durulmalı. Siyasetin FETÖ’den arındırılması lazım. FETÖ ve PKK’nın kökü kazınmadan OHAL kaldırılmamalı.

Haberin Devamı