Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce, başkan yardımcılarını açıkladı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul'da ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İnce seçimi kazanması halinde rakipleri Akşener ve Karamollaoğlu'na yardımcılık teklifinde bulunacağını açıkladı.

Muharrem İnce, başkan yardımcılarını açıkladı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Muharrem İnce'ye, TBMM Başkanvekili ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. Toplantıya Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Kanal D Haber Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Aşçıoğlu, Posta gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Coşkundeniz’in de aralarında olduğu medya yöneticileri katıldı

AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU'NA YARDIMCILIK TEKLİFİ

Soruları yanıtlayan Muharrem İnce, rakibi Meral Akşener'in "Başkan olursam İnce'ye yardımcılık teklif edeceğim" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'na yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SEÇİLİRSEM ESKİ SİSTEME DÖNMEYECEĞİZ ‘

Seçilirse eski sistemi dönmeyeceğini dile getiren İnce, "Seçilirsem eski sisteme dönmeyeceğiz. Geçmişteki parlamenter sistem de doğru değildi. Bu da doğru değil. Hızla tamirat sürecine gireceğiz" ifadesini kullandı.

'METİN TEMEL'İ EMEKLİ EDECEĞİM'

Seçime ilişkin atmosfer için de konuşan İnce, “48 günde Recep Tayyip Erdoğan’dan fazla miting yaptım. Olağanüstü bir dip dalgası var” dedi. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için söylediği “Onun apoletlerini sökeceğim” sözlerine de değinen İnce “Apolet meselesinde sözümün arkasındayım. Apolet sökmek demek ’emekli ederim’ demektir Yoksa başka bir anlamı yok. Emekli edeceğim Metin Temel’i..” diye konuştu.

ŞİİR VE DERSHANE ELEŞTİRİLERİNE YANIT...

Eleştirilen şiiri için "O şiiri ben yazdım. Arkasındayım. Keşke zamanım olsa yeniden yazsam" diyen İnce, oy kullanacak 30 bin Suriyeli için ise 'Sonucu etkilemez" ifadelerini kullandı."Dershaneye ceza kesilmiş ödemiş miyim ödemişim kime ne? Bu trafik cezası gibi bir şeydir" diyen İnce, Kılıçdaroğlu 1 fazla vekil çıkarmak için çalışıyor ben de 50 artı bir için çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı