Gazete Vatan Logo

Muhammet karikatürüne

olay yaratan Hz. Muhammed karikatürlerinin yaratıcısı Danimarkalı gazete editörü Flemming Rose ‘kararlılığı ve cesareti’den dolayı Özgür Bsın Ödülü’ne layık görüldü.



Hz. Muhammed’ karikatüristi Özgür Basın Ödülü’nü aldı.
2005 yılında tüm dünyada olay yaratan Hz. Muhammed karikatürlerinin yaratıcısı Danimarkalı gazete editörü Flemming Rose ‘kararlılığı ve cesareti’den dolayı Özgür Bsın Ödülü’ne layık görüldü.
Danimarka kökenli Özgür Basın Cemiyeti tarafından verilen Sappho ödülüne layık görülen Rose 3,568 dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Rose’un çizdiği ve 2005 yılında Jyllands-Posten gazetesinde yayınlanan 12 Hz. Muhammed karikatürü tüm dünyada büyük tartışmalara yol açmıştı.

Özgür Basın Cemiyetinden Lars Hedegaard ödülle ilgili açıklama yaparak bu ödülün ‘çalışmalarında mükemmelliği ve cesaret ile uzlaşmayı reddeden tavrını birleştiren bir gazeteciyi’ onurlandırdığını belirtti. Hedegaard sözlerine şöyle devam etti: ‘Bizi bu ödülü vermeye ikna eden şey Rose’un bu karikatürleri yayınlama cesaretini göstermesi ve şimdiye kadar hiçbir gazetecinin karşılaşmadığı bir eleştiri bombardımanı karşısında işinin arkasında durmasıydı’.

Rose’un konuyla ilgili olarak konuşmadığı fakat AFP ajansında yaptığı işin fark edilmesi dolayısıyla ödülü verenlere ‘minnettar’ olduğunu söylediği belirtildi.
Rose’a ödülü 27 Mart’ta gerçekleştirilecek olan bir törenle verilecek.

Haberin Devamı