Gazete Vatan Logo

Muhaliflerden ilk günde 353 imza

Seçimli olağanüstü kurultay için delege imzası toplamaya başlayan bir grup CHP’li, gerekli 634’ün aşılacağını savundu. Çağrı heyetinin sözcüsü Usluer, “Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömürünü tamamlamıştır” dedi

Muhaliflerden ilk günde 353 imza

CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması amacıyla imza toplamaya başladı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 26. dönem milletvekili Gaye Usluer ve bir grup partiliyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek kurultay çağrısı yaptı. İmza veren delege sayısının 350’yi geçtiğini söyleyen Tüzün şunları söyledi:

‘Notere koştular’

CHP olağanüstü seçimli kurultayının yapılması talebimizi sizlerin aracılığıyla bütün Türkiye’ye, partimizin yetkili organlarına ve kurultay delegelerimize duyurmak istiyorum. Kurultay delegeleri olarak buradalar. Bizler CHP organlarında yer alan isimler olarak sembolik olarak buradayız. Bugün (dün) basın toplantımızı 11’de yapacağız demiştik ama 08.30’dan itibaren Türkiye’nin birçok yerinde kurultay delegelerimiz notere koşarak gidip, noter huzurunda imzalarını vermeye başlamışlardır. Olağanüstü Kurultayımızın adı ‘Değişim ve Umut Kurultayı’ olacaktır. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde hiçbir ekip, kadro anlayışı barındırmadan sadece ve sadece delegelerimiz kendi inisiyatifleriyle, düşünceleriyle, kendine özgü ‘Değişim, Dönüşüm ve Umut Kurultayı’na imza atmak üzere gerekli girişimlerde bulunmuşlardır.

Haberin Devamı

İlk günde 353 imza

Tüzün, imza sayısıyla ilgili olarak dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.Tüzün, “Dünkü basın açıklamamızın ardından 353 delegemiz ‘Değişim ve Umut Kurultayı’ çağrımıza destek vererek noterde imza verdi. Değişimi hep birlikte başlatacağız. Başaracağız” dedi. Usluer de “9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 52’de 30
İzmir’de olağanüstü kurultay isteyen CHP’li delegeler ilk imzalarını Bornova’da bulunan 4’üncü Noter’de verdi. CHP eski İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 52 kurultay delegesinden 30’unun imzasını alacaklarını söylerken, Nevzat Kavalar ise Türkiye genelinde 700’lere varan imza toplanacağını ve kurultayın gerçekleşeceğini ileri sürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hatice Tatlı da değişime direnç gösterilmemesi gerektiğini savunarak, “’Değişim yapmazsanız CHP’ye oy vermeyeceğiz’ diyen büyük bir kitleyi karşımızda gördük. Anladık ki değişimle biz yüzde 30’ların üzerine çıkıyoruz” diye konuştu.
‘Bu imza toplanamaz’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtladı. CHP’nin Olağanüstü Kurultay’a gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Tezcan şunları söyledi: Daha önce bu konudaki soruları yanıtlamıştım. Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultay’ın doğru olmadığını, uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Olağanüstü Kurultay isteyen arkadaşlar da var bunları 15 gün içinde görürüz yeterince sayıya ulaşıp ulaşmadığını. İmzaya teşvik için sayılar söylenebilir. Sonuçta 15 gün sonra tablo ortadadır. 81 ilin durumunu biz de biliyoruz takip ediyoruz. Böyle bir sayının toplanmayacağı gözüküyor. Tüzüğün dışında adım atmadık, atmayız.

Haberin Devamı