Güzel Masallar

Bu yazıyı;

(kalbur saman içinde; akasyalar açar iken; Çorum’da ağlayan kız için, hayalet mi değil mi şeklinde harbi bir gerginlik yaşanır iken; Türkiye’nin en ırkçı futbolcusu ırkçılığa karşıyım bandajı takarak yeşil sahalarda yüzsüzce koşturur iken; gencecik çocuklar savaşı protesto ettiler diye gözaltındayken onca işkence ve hakarete maruz bırakılır ve kimsenin çıtı çıkmaz iken; çok değil bundan bir yıl önce iktidara olmadık laflar sayan kelli felli bir lider aynı iktidarla ittifaka gider iken; develer tellal pireler berber iken; hem bir varmış bir yokmuş demek hem de bir yokmuş yahu iki de yokmuş ne etsek demek için; Türkiye denen bir ülkede özellikle sözcükler ve eylemler arasında, gerçekle gerçekdışı arasındaki hezeyanda kavrulup giden hayatların aktörleri iken; öğrenilmiş çaresizlikle kabadayılık arasında bir tercih yapmamız beklenir iken; kaderciliği ve laylomu hayat iksiri diye karıştırıp içer iken; ezberden başka bir harita metot defteri kullanamaz hale gelmiş iken; alenen evvel zaman içinde kalbur saman içinde iken; mühürsüz oy pusulalarının hayata geçeceği bir erken seçime hurra hazırlanır iken; velhasıl anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken; kimisi düştü beşikten, kafayı yardı iken; kimisi uslanmadı eline maşayı kaptı iken...)

Haberin Devamı

‘sakin bir kafayla’ yazmaya karar verdim.

Verdim de... Ne desem, havaya karıştı.

Her neyse.

Masal deyince... TRT’de bir belgesel var. Mutlaka seyredin. Nükleer santrallerin ne kadar faydalı olduğuna dair bir belgesel bu. Dünyada yaşanan nükleer santral felaketlerinin ne olduğunu hiç hatırlamadan seyredin ama. Ne kadar şanslı olduğunuzu buram buram duyumsayın. Lütfen ama lütfen çok gönenin bununla. Lütfen akasyalar açar iken develer tellal periler berber iken, birileri sizin beşiğinizi sizin için hemen her konuda deliler gibi sallar iken seyredin bu şahane belgeseli. Çernobil mi? Hele onu hiç hatırlamayın. Bütün dünya nükleer santrallerden tırsmış durumda ama siz yılmayın! Hayalet kim, asla düşünmeden seyredin bu belgeseli. Ölü kim asla düşünmeden. Ne güzel, ne kadar güzel bir masal bu. Masallardan masal beğen bir masal! (Üzerine, şok etkisi yaratacak olsa da şu kitabı okuyun: Beni Akkuyu’larda Merdivensiz Bıraktın, Filiz Yavuz)

Haberin Devamı

***

İlgilenenler için: Fotoğrafları National Geographic, Time Magazine ve Newsweek gibi birçok derginin kapaklarında çıkan fotoğrafçı ve yazar Reza Deghati ile, Birleşmiş Milletler Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli uzmanlarından, Doç Dr. Barış Karapınar “İklim Değişikliği ve Dünyamız” panelinde konuşacak. Umarım nükleer santral konusunda bizleri aydınlatan TRT ekibi de dinlemeye gider bu paneli.

Tarih: 7 Mayıs 2018

Saat: 14:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi, Rektörlük Binası Konferans Salonu

DİĞER YENİ YAZILAR