Gazete Vatan Logo

Müftülükte bayram izni katliamı: 5 ölü!

Tercan Müftülüğü’nde hizmetli Fatih Aslan, izin vermeyen Müftü Vekili’ni tabancayla vurduktan sonra, toplantı yapanlara kurşun yağdırdı. Müftü, bir memur ve iki imam öldü. Saldırgan intihar etti

Müftülükte bayram izni katliamı: 5 ölü!

Acı olay, dün Tercan Kaymakamlığı’nda bulunan İlçe Müftülük katında meydana geldi. Psikolojik sorunları bulunan Fatih Aslan, bir süre önce İlçe Müftü Vekili Ersin Kan’dan yıllık izin istedi. İzin talebi reddedilen Aslan, dün tabancayla Müftülük binasına geldi. İlk olarak Müftü Vekili Kan’ın makamına giren Aslan, belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti. Kan’ı öldüren Aslan, ardından hemen yan odada toplantı halinde olan personele kurşun yağdırdı. Kurşunlara hedef olan 5 kişiden veri hazırlama memuru Rasim Kılıç olay yerinde yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı. Fatih Aslan, ardından tabancasını başına ateşleyerek, intihar girişiminde bulundu. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganla birlikte 5 yaralı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları ağır olan yaralılardan imamlar Harun Yakup Günday, Muhammed Küçükyıldız ve saldırgan Aslan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

‘Canımı zor kurtardım’

Saldırıdan son anda kurtulan görevli Bekir Derebaş, “Evrak bürosunda bir arkadaş vardı, olay nasıl oldu bilmiyorum ama ben içeriye girdiğimde 3 el ateş etti. Sonra döndü bana ateş etti ve vaizin odasına gidip onu vurdu. Sonra birkaç arkadaşımız vardı onlara ateş etti. Gerisini hatırlamıyorum. Ben son anda içeriye girdim ve canımı zor kurtardım” diye konuştu.

Haberin Devamı