Gazete Vatan Logo

Mübadillerin yarım kalan hikayeleri

Üçüncü kuşak mübadil olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun mübadillerin hayatlarından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştirdiği “İki Yaka Yarım Aşk” filminin galası, geçtiğimiz salı akşamı Pera Müzesi’nde yapıldı.

Mübadillerin yarım kalan hikayeleri

Film, 54’üncü Antalya Film Festivali, 20’inci Randevu Istanbul Film Festivali, 5’inci Antakya Film Festivali ve 16’ıncı Uluslararası Dhaka Film Festivali’nde gösterildi. Başrollerini Selda Alkor, Sezai Aydın, Deniz Doğa Tegün, Zafer Kayaokay, Aylin Kumbaracıoğlu, Yağmur Damcıoğlu, Selin Üşar ve İbrahim Raci Öksüz’ün paylaştığı filmin gösterimine ünlü isimler katıldı. Aralarında Ece Vahapoğlu, Nur Albak ve Lozan Mübadilleri Derneği Genel Sekreteri Sefer Güvenç’in de bulunduğu isimler filmi izledi.

Gösteri öncesi TRT sanatçısı İbrahim Can iki Rumeli türküsü söyledi. Film, 28 Aralık’ta İstanbul Cezayir’de, 30 Ocak’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde ve aynı gün İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Filme İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Lozan Mübadilleri Derneği, İzmir Devlet Tiyatrosu desteklerini verdi.

Ailesinden ilham aldı

Üçüncü kuşak mübadil olan yönetmen Nurdan T. Tekeoğlu, film için ailesinden dinlediği öykülerden ilham almış.