Gazete Vatan Logo

Mondeo liderliğe oynuyor

Yeni Ford Mondeo, 45 bin 900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Ford Otosan, yeni modeliyle CD segmentinde yüzde 5.8 olan pazar payını üçe katlamayı hedefliyor. Ford Otosan’ın Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, “Mondeo 125 beygir güç üreten 1.6 litrelik motoruyla liderliğe oynayacak” dedi

Bugüne kadar 4 milyon adet satan Ford’un Mondeo modeli yenilendi ve Türkiye’de 45 bin 900 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ford Otosan, yollara çıkmadan 330 kişinin sipariş verdiği yeni Mondeo ile oldukça iddialı. Şirket, CD segmentinde 2006’da yaklaşık 5.8 olan payını ilk etapta 3’e katlamayı planlıyor.
Ford Otosan’ın Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yeni Focus’la birlikte ticari aracın yanı sıra binek otomobilde de pazarda iddialı konuma geldiklerini belirterek, yeni Mondeo ile segment liderliğini hedeflediklerini söyledi.
Özüner, daha önceki Mondeo modellerinin motor hacimlerinin 2 litrenin üzerinde olduğunu ve vergi dezavantajı nedeniyle başarılı olamadıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Ancak yeni Mondeo’da Ford’un ilk kez geliştirdiği 1.6 litrelik motor kullanılıyor. CD segmentindeki satışların yüzde 70’i 1.6 lt’lik motorlardan oluşuyor. Yeni Mondeo segmentinin en güçlü 1.6 lt 125 beygirlik motoruyla liderliğe oynayacak. 2007’de 2 bin 500 adet Mondeo satmayı hedefliyoruz.”

Yeni tasarım ruhu

Kinetik tasarımdan yola çıkarılarak ortaya çıkarılan yeni Mondeo, eski jenerasyona göre baştan aşağıya değişmiş. Üst ızgara, tüm Ford’larda bulunan ters trapezoid şeklindeki alt ızgara, gergin şekle sahip ön farlar, geniş camlar ilk bakışta dikkati çekiyor.
Otomobilde biri benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneği var: 1.6 lt 125 bg, 2.0 TDCi 140 bg ve 2.0 TDCi 130 bg otomatik. Araçta güvenlik ekipmanlarına önem verilmiş. ABS, biri diz olmak üzere toplam 9 hava yastığı, yol kontrolünün elektronik olarak yapılmasına imkan veren ESP tüm Mondeo’larda standart.
Otomobilde sürücüye kolaylık sağlayan Ford’un kendi geliştirdiği HMI (İnsan Otomobil Arabirimi) sistemi de düşünüldü. 15 cm’lik bu ekranla müzikten, araç bilgilerine kadar tüm kontrol sürücünün elinin altında yer alıyor. Yol uyarıcılı adaptif hız kontrol sistemi, yokuş-kalkış desteği, anahtarsız çalıştırma gibi birçok donanım ise sürüş konforunu artırıyor.

Haberin Devamı