Gazete Vatan Logo

Model uçak DEAŞ taktiği: PKK DEAŞ'ın ruh ikizi

10 Kasım törenlerini kana bulamak isteyen terör örgütü PKK'nın, Şırnak'taki 10 ayrı saldırı girişimi akıllara DEAŞ'ı getirdi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Model uçaklara patlayıcı yüklemek PKK'nın DEAŞ terör örgütünden kopya ettiği bir strateji. PKK bu eylemleri gerçekleştirirken sadece eli kanlı teröristlerini değil, sivil milis-sempatizanları ve şehir yapılanmasını kullanıyor. PKK ruh ikizi DEAŞ'ın taktiğini kullanıyor" dedi.

Model uçak DEAŞ taktiği: PKK DEAŞ'ın ruh ikizi

Şırnak'ın 8 farklı noktasında model uçak ile terör saçmayı planlayan PKK'nın bu taktiği DEAŞ'tan aldığı ortaya çıktı.

PKK terör örgütünün Türkiye'de tıkandığı için yeni bir yönelime girdiğini söyleyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Model uçaklara patlayıcı yüklemek PKK'nın DEAŞ terör örgütünden kopya ettiği bir strateji. PKK bu eylemleri gerçekleştirirken sadece eli kanlı teröristlerini değil, sivil milis-yeraltı-sempatizan ve şehir yapılanmasını kullanıyor. PKK ruh ikizi DEAŞ'ın taktiğini kullanıyor" dedi.

PKK şehir yapılanmasına yöneldi

PKK'nın dağ kadrosunun eylem yapamaz hale geldiğini vurgulayan Ağar, "Şırnak'ta valiliğe yakın yapılan saldırı şehir merkezinde. Model uçakla saldırı teşebbüslerine baktığımızda ise çoğunluğu şehir merkezi ve meskun mahallelerde gerçekleştirildi. Pkk bu tip saldırılarda sivil sempatizanları ve şehir yapılanmasını kullanıyor. Bu nedenle PKK şehir yapılanmasını geliştirmeye, sivillerin içine ve arkasına gizleniyor, onları maske olarak kullanıyor, siyasal çalışmalara yöneldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Birliklere dronesavar geldi

Yeni tehditlere karşı TSK'nın tam gücüyle karşı tedbirler geliştirdiğini vurgulayan Ağar, "Artık Güneydoğu Anadolu'daki tüm birliklerde radyo sinyali bozucu dronesavar adı verilen cihazlar kullanılıyor. Teröristlerin olası saldırı ve istihbari faaliyetlerini engellemek için Güneydoğu'daki askerlerin envanterinde dronesavarlar mevcut" şeklinde konuştu.

Kaynak: Yenişafak