Gazete Vatan Logo

Modaya uydu

Hyundai yeni hibrit otomobili IONIQ’i Türkiye’de satışa sundu. Araç 100 kilometrede 3.9 litre yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor

Modaya uydu

Türkiye’de hibrit otomobil modası hızla yayılıyor. Satışları üçe katlanan hibrit otomobil pazarına yepyeni bir oyuncu daha katıldı. Hyundai, hibrit IONIQ modelini ülkemizde satışa sundu.

Araç yeni geliştirilen 1.6 GDI 4 silindirli Kappa benzinli motora sahip. Bu benzinli motora ek olarak lityum-iyon polimer pil ile beslenen 43.5 beygirlik elektrik motoru daha bulunuyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 141 beygir güç üreten IONIQ, 265 Nm tork sağlıyor. Araç 100 kilometrede 3.9 litrelik yakıt tüketimiyle dikkati çekiyor.

IONIQ, akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere birçok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor. 7 inç TFT bilgi ekranıyla takip edilebilen hibrit sisteminin yanı sıra multimedya ünitesi de kokpitteki bu teknolojik ekrandan yönetilebiliyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Geleceğin teknolojileri artık alternatif yakıtlı otomobiller. Hyundai olarak biz de iddialı bir modelle giriş yapıyoruz. IONIQ’ten 500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

IONIQ Hybrid, Türkiye’de iki farklı donanım seviyesiyle satışa çıktı. Elite Plus 123 bin 900 TL, Progressive Pack 149 bin 900 TL’lik fiyat etiketine sahip.