Gazete Vatan Logo

Modadaki iddiasını müzik dünyasına taşıyor

Moda bloggerı Anıl Tiryaki kariyerine bu kez müzikle devam ediyor.

Modadaki iddiasını müzik dünyasına taşıyor

İlk singelı Zaaf'ı kısa süre önce dinleyenlerin beğenesine sunan ve dikkat çekici bir çıkış yakalayan Tiryaki modada olduğu kadar müzikte de oldukça iddialı. Anıl Tiryaki müzik yolculuğuna dair şunları söylüyor; "Beni çok yakından tanıyanların bile bilmediği, karanlık tarafımı göstermeyi planlıyorum. Anlatmak istediğim çok şey var, şarkılarım hazır. Müzikal olarak büyük arayışlar içinde değilim, Türkçe pop seviyorum ve yapmak istiyorum, ama kliplerimin esinlenilmemiş ya da kopyalanmamış olmasını, tamamen özgün işler üretmeyi istiyorum. Vizyonu yüksek projeler yapmak için çalışacağım. Moda algısı ve görsel unsurların yetersiz olduğu bir müzik sektörüne sahibiz, bunu değiştirmek istiyorum."

Seni önce moda bloggerı sonra internet fenomeni şimdi de şarkıcı olarak görüyoruz bu yolculuğun hikayesi nedir?

Hayatım boyunca sevdiğim işi yapmak için hedefler koydum kendime. 5 yıl önce Türk Tasarımcı Arzu Kaprol ile çalışıyordum. Kurumsal iş hayatıma renk katmak için, hobi olarak blog açmaya karar verdim. Kendi stilimi, güncel trendleri, moda haftaları ve tasarımcılarını yazıyordum. Hobi olarak başladığım blog maceram tam zamanlı işim oldu, yerel ve global bir çok marka ile işbirlikleri, seyahatler ve lansmanlar yaptım. Geçen yıl blogumu kapattım, bir moda dergisine yazmaya başladım. Şarkı çıkarmam da aslında müziğe olan tutkumla başladı. Yazmayı ve bestelemeyi seviyorum. Benim hep stilimi ve trendleri kendime nasıl uygulayıp, takip ettiğimi merak eden bir kitlem vardı. Şimdi duygularımı da anlatmaya başladım. Eğer şarkılarım sevilirse, uzun bir yolculuk olacağına eminim.

Haberin Devamı

Moda dünyasından, müzik dünyasına transfer olmak nasılmış? İki dünyayı kıyaslarsan neler söylersin?

Benim için çok keyifli. Gelen tepkiler çok güzel. Bir ilk oldu, devamı daha güçlü gelecek. Ben modayı ve müzik dünyasını bir arada götürmeyi planlıyorum.

Zaaf’ın hikayesi nedir, nereden çıktı bu albüm, bu fikir? Neydi seni cesaretlendiren?

Ben güvendiğim her iş için çok cesaretliyim. Zaaf'ı bir arkadaşımın albümü için yapmıştım ancak benim söylemem kısmet oldu. Doğru yer, doğru zamana çok inanıyorum. Kariyerim için doğru bir adım olduğuna inandım, ailemin de iznini alarak projeyi bitirdik. Ailemin fikirlerine çok değer veririm, babama sormadan bir işe kalkışmam, onun onayı olursa yaparım. Şarkıyı okudum, ve demoyu babama gönderdim. Çok sevdi ve tam destek verdi, gerekli manevi desteği alınca çıktı şarkı.

Haberin Devamı

Tepkilerden memnun musun, keşke daha önce yapsaydım diyor musun?

Tepkiler çok güzel, şimdiden yeni şarkım için heyecanlananlar var. Benim için bir proje olarak kalmayacağı ilk günden belli oldu. İlk iş için o kadar sabırsız ve heyecanlıydım ki, ilk işin günahı olmaz, beklentilerimi daha gerçekleştirdiğimi söyleyemem. Yeni işlerim için çok daha detaycı ve sabırlı olacağım. Daha önce yapsaydım demiyorum çünkü az önce dediğim gibi her şeyin doğru yer ve zamanında gerçekleştiğine inanıyorum.

Bundan sonrası için hangisine ağırlık vereceksin? Moda mı müzik mi? Planların neler?

Moda benim en büyük tutkum, stilimi paylaşmaya, trendleri takip etmeye ve sosyal medya projelerime devam edeceğim, ama artık müzikte beni heyecanlandırıyor. Planlarım müzik üzerine çok çalışmak ve savaşmak. 5 yıl sonra kendimi nerede görmek istediğime karar verdim. En önemlisi bu, artık hayatta bir hedefim daha var.

Haberin Devamı

Özellikle mesleğine ve kendine dair yapmak ve göstermek istediğin neler var?

Beni çok yakından tanıyanların bile bilmediği, karanlık tarafımı göstermeyi planlıyorum. Anlatmak istediğim çok şey var, şarkılarım hazır. Müzikal olarak büyük arayışlar içinde değilim, Türkçe pop seviyorum ve yapmak istiyorum, ama kliplerimin esinlenilmemiş ya da kopyalanmamış olmasını, tamamen özgün işler üretmeyi istiyorum. Vizyonu yüksek projeler yapmak için çalışacağım. Moda algısı ve görsel unsurların yetersiz olduğu bir müzik sektörüne sahibiz, bunu değiştirmek istiyorum.

Ne kadar iddialısın?

Ben bir aslan burcuyum, oldukça iddialıyım ama boş iddiayı sevmem. O yüzden çok çalışmam gerek.

Söz ve beste yapıyorsun, parçalarını söylemesini istediğin birileri var mı?

Haberin Devamı

Şarkı yazmaya yakın arkadaşım için başladım ama şarkılarımı kişiye özel yazmak istiyorum. 4 ay gibi kısa bir sürede bir sürü şarkı yazdım. Hepsini kendim için yazdım. Bir sanatçımız, şarkılarım için kapımı çalarsa, onun hikayesini yazmak isterim. Sibel Can'ın şarkımı okumasını isterim, Aleyna Tilki ile arabesk bir şarkıya düet yapmak isterim.

En büyük zaafım ayrılık acısı

Senin zaafların var mı?

Herkesin zaafları olduğu gibi benimde tabii ki var. Bu aralar en büyük zaafım ayrılık acısı yaşamak. Şarkı yazarken de acıdan beslendiğimi fark ettim, kısa süreli ilişkiler yaşayıp, acımı şarkıya döküyorum.

İlişki konusunda nasıl birisin?

Zor ve dominant. Uzun ilişkiler bana göre değil ya da daha bana katlanabilen biri çıkmadı karşıma. O yüzden kısa sürüyor ilişkilerim, bende şarkı yazıyorum.

Nasıl biri seni etkiler, kendine aşık edebilir?

Öldürmeyen ama süründüren. Kolay ve hızlı elde edilen, bana hiç bir zaman cazip gelmedi. Engebeli yolları, keskin virajları seviyorum. Üzülüyorum ama daha büyük tutkuyla bağlanıyorum.

Moda konusunda vazgeçilmezlerin neler?

Bu aralar tamamen basic ve oversize giyiyorum. Çok rahat ve çabasız bir stile geçiş yaptık. Bu sade görünümü, aksesuarlarla tamamlıyorum. Şık bir saat ya da güneş gözlüğü, ince bir zincir kolye. Yılın her dönemi vazgeçilmezim güneş gözlüklerim, kendimi güneş gözlüğü olmadan çıplak hissederim.

Bir kadında modaya dair olmazsa olmazın ne?

En önemli unsur; bir kadının vücudunu ve ruhunu iyi tanıması. Eğer bu bilince ulaşırsa zaten stili için doğru seçimler yapıyor. Sadece trendleri takip etmek ve üzerinde uygulamak en büyük yanlışları.