Gazete Vatan Logo

Modacılar giyilebilir giysiler yapmalı

Esmod Uluslararası Direktörü Christine Walter Bonini gençlerin modaya ilgisinin giderek artma sebebini, fast-fashion kavramına ve herkes için lüks markaların erişilebilir olmasına bağlıyor.

Modacılar giyilebilir giysiler yapmalı

Dünyanın en etkin moda okulu Esmod, Türkiye’de Vakko işbirliğinde 2013 yılında hayata geçti. Teori ve pratiğe dayalı eğitimiyle moda endüstrisine profesyoneller yetiştiren Vakko Esmod Moda Akademisi, endüstri ile yakın çalışmalar gerçekleştirerek, öğrencilerini ilk günden itibaren iş dünyasıyla tanıştırıyor ve hem teori hem pratiğe dayalı geniş kapsamlı bir moda eğitimi sunuyor. 3 yıllık diploma ve kısa dönemli modanın farklı disiplinlerinde profesyonelleşmek isteyenler için sertifika programlarının yer aldığı Vakko Esmod Moda Akademisi’nde tasarım kültürü ve marka bilinci yüksek profesyoneller yetişiyor. Üç yıllık eğitimin ardından Moda Tasarımı ve Yaratımı Diploma Programı son sınıf öğrencileri de hazırladıkları mezuniyet koleksiyonlarını özel bir defileyle 20 Haziran Salı günü Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe’de tanıttı ve büyük beğeni topladı. Esmod Uluslararası Direktörü Christine Walter Bonini modaya olan ilginin artışını şu şekilde değerlendiriyor; “Moda bugün her zamankinden daha çok ilgi görüyor. Bunda medyanın rolü büyük. Ayrıca g ünümüzde lüks markalar herkesin erişebileceği bir konumda. Öte yandan fast-fashion kavramı modayı gençler için daha ulaşılabilir kıldı. Tüm bunlar da modayı hayatımızda bambaşka bir yere taşıdı”.

Haberin Devamı

Sınırsız hayal gücü kıyafette fark yaratır

Moda tasarımcısı olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Bonini, gençleri sınırsız hayal güçleri olmaları konusunda uyarıyor. Walter, “Hayal güçleri sınırsız olmalı, tasarımlarına farklı bir değer katabilmeliler. Teknik uzmanlık, işlemeler, baskı, eşsiz parçalar yaratmak için çok önemli. Genç tasarımcılar günümüzde teknik olarak iyi yapılmış ve her anlamda yaratıcı, giyilebilen gerçek giysiler yapmalılar. Modacı olmak isteyenler açık fikirli, meraklı, çalışkan, titiz olmanın yanı sıra alçakgönüllü ve tutkulu olmalılar” diyor. Kariyerini moda tasarımcılığı üzerine yapmak isteyenlere eğitimin öneminden de bahseden Bonini, “Okula gitmeden, işin eğitimini almadan modaya dair bir şeyler yapmak zor bir iş” diyor.

Haberin Devamı