Gazete Vatan Logo

Moda da ‘buruş buruş’ oldu

‘Buruş buruş clutch’lar, çantaları ve gözlük kılıfları… Geleceğin modası Tyvek kağıttan üretilen Chumac’la çantalar artık çok daha neşeli bir kulvara taşınıyor.

Moda da ‘buruş buruş’ oldu

Özge Şahin, kırtasiye dünyasının bir elin parmaklarını geçmeyen kadınlarından... 33 yıldır THY başta olmak üzere birçok kurumun ofis malzemelerinin tedarikçisi olan Şahin Ozalit ve Büro Gereçleri’nin ikinci kuşak yöneticisi… Türkiye’nin ilk kırtasiye otomatlarını hayata geçirdi. Şimdi de dayanıklılığı ve geri dönüştürülebilir özelliği sayesinde geleceğin modası olarak gösterilen tyvek kağıttan buruşuk çantalar üretti. Dupont tarafından geliştirilen bir materyal olan Tyvek aslında kayak, bagaj etiketleri, bilekliler gibi uzun ömürlü olması gereken birçok farklı alanda kullanılıyor. Son yıllarda modanın da tyveki keşfettiğini söyleyen Özge Şahin “Tyvek, Avrupa’da çok yoğun bir şekilde kullanılan bir malzeme. Özellikle deri kullanmak istemeyen hayvan dostları tyveke yöneliyor. Yurtdışında çok fazla görüyordum. Kağıt cüzdanlar, kıyafetler hatta ayakkabılar. Ben de her kadın gibi çanta tutkunu olduğum için tyvekten çantalar üretmeye karar verdim” diyor. Markanın adının mimarı ise Arizona çöllerinde doğan Özge Şahin’in 2 yaşındaki dünyalar tatlısı yeğeni Arya... Kucak yerine ‘çumak’ diyen Arya ‘Chumac’ markası için teyzesine ilham olmuş...

Haberin Devamı

Sadece 90 gram ve çevre dostu

‘Tyvekin en büyük özelliği geri dönüştürülebilir olması’ diyen Özge Şahin sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘Buruşturup buruşturup atamayacağınız koleksiyonda clutch, bilgisayar çantaları, makyaj çantaları, gözlük kılıfları yer alıyor. Çantalar kağıttan da olsa kesinlikle yırtılmıyor, anti bakteriyel, UV ışınlarına ve suya dayanıklı. Çok hafif sadece 90 gram. En önemlisi ise çevre dostu olması. Kullanımı kolay, fazla yer kaplamıyor, katlayıp katlayıp bavulunuza koyabilirsiniz.’ Buruşuk çantalar 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Kadınlar için daha cesur renk ve desenler, erkekler için daha soft renkler, çocuklar içinse hayvan desenleri yer alıyor.