Gazete Vatan Logo

MobilMatik ile temassız ATM

Dijital kanallara her yıl daha fazla yatırım yapan Yapı Kredi, Avrupa’da bir ilk olan temassız mobil ATM ‘MobilMatik’i yakında hizmete açıyor. Hızlı nakit erişimi ihtiyacının olduğu noktalara konumlandırılacak MobilMatik’lerden dokunmadan para çekme işlemi yapılabilecek

MobilMatik ile temassız ATM

Dijital bankacılığa yatırımlar artıyor. Yapı Kredi olarak mobil başta olmak üzere dijital kanallara her yıl daha fazla yatırım yaptıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, bankacılığın geleceğini inşa edecek uygulamaları hayata geçirerek, sektörü devrim niteliğindeki ilklerle tanıştırdıklarını söyledi.

Dünyanın en büyük ATM üreticisi NCR’nin, Avrupa’da bir ilk olan temassız mobil ATM pilot çalışmasını ilk defa Yapı Kredi ile gerçekleştirdiğini söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına ekransız, kartsız ve sadece mobil telefonlar ile kullanılabilen yeni MobilMatik’ler yakında müşterilerimizin hizmetine sunulacak. MobilMatikleri, mevcut ATM’lerimizin olmadığı ofisler, kafeler, fast-food restoranlar gibi özellikle gençlerin yoğun olduğu ve hızlı nakit erişimi ihtiyacının olduğu noktalarda konumlayacağız. Yapı Kredi Mobil uygulamamızdan MobilMatik’e dokunmadan para çekme işlemi yapılabilecek” diyerek müjdeyi verdi.

Türkiye ve Avrupa’da bir ilk olan göz tarama sistemini Göz-ID ürünlerinde kullandıklarını da anlatan Doğan, “Mobil bankacılığa şifresiz ve güvenli giriş sağlayan Göz-ID’nin yanı sıra ATM’ye dokunmadan QR kod ile anında para çekme, para yatırma ve Müşteri İletişim Merkezi’ne direkt bağlanma özellikleriyle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Ayrıca, Google tarafından ‘örnek uygulama’ seçilen ‘yapikredi.com.tr’den sonra şimdi de Yapı Kredi Mobil’e Google Search altyapısını entegre ettik. Böylece müşterilerimiz arama sonuçları sayesinde işlemlere, ödeme yapacakları faturaların kurumlarına veya Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Panik Yok Butonu’ ile kart işleme kapatılıyor

Bankacı Klavye ile akıllı telefonlardaki mesajlaşma uygulamaları ekranından hiçbir farklı ekrana ve uygulamaya girmeden hızlı para transferi yapılabilmesini sağladıklarını anlatan Yakup Doğan, “Siri ve iMessage üzerinden ister sesle ister mesajla hızlı ve kolay bir şekilde müşterilerimizin para gönderebilmesine olanak tanıyoruz. Müşterilerimiz, Yapı Kredi Mobil’in mobil ödeme fonksiyonu aracılığı ile NFC özelliği olan Android telefonlarını POS cihazlarına yaklaştırarak güvenli ve temassız olarak alışveriş yapabiliyor. Bununla birlikte sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek Facebook Messenger’ın bot uygulaması üzerinden bankacılık hizmetlerimizi sunmaya başladık” dedi.Bu kolaylıklara ek olarak ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışıyla Yapı Kredi Mobil’e, müşterilerin istedikleri şubeden istedikleri tarih ve saate randevu alabildiklerini de belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Sınırları genişlettik
“Şube Yoğunluk Haritalarını Görüntüleme ve Randevu Alma özelliğini ekledik. Kartlarını kaybeden müşterilerimiz, mobil bankacılık şubesindeki yeni ‘Panik Yok Butonu’ ile kartlarını anında kullanıma geçici olarak kapatarak mobilden işlemlerine devam edebiliyorlar. Kartları için kayıp/çalıntı bildirimi gerçekleştirip, yeni kart talebinde de bulunabiliyorlar. İnternet şubemizin yanı sıra Yapı Kredi Mobil üzerinden de sivil toplum kuruluşlarına bağış yapabiliyorlar. Sadece ‘Bankanın Uzaktan Kumandası’ olarak konumlandırdığımız Yapı Kredi Mobil’in değil, Türkiye’de mobil bankacılığın sınırlarını genişlettik.”
Direksiyon başında sesli bankacılık
Ford ile yapılan iş birliği çerçevesinde sürücülerin hayatlarını kolaylaştıracak bir yeniliğe daha imza attıklarının altını çizen Yakup Doğan, şunları kaydetti: “Dünyada Ford SYNC 3 Applink teknolojisine sahip araçlara entegre edilen ilk bankacılık uygulaması Yapı Kredi Mobil oldu. Bu sayede Ford müşterileri, ellerini direksiyondan, gözlerini yoldan ayırmadan sürüş esnasında güvenli bir şekilde Yapı Kredi Mobil’e erişebiliyor. Yapı Kredi Mobil uygulaması, Ford araçları içerisinde sürücülere piyasa bilgilerini ve döviz kurlarını anlık olarak Türkçe sesli komutlar ile bildiriyor. Ford müşterileri, ayrıca Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi’ne sürüş esnasında numara çevirmeden yine Türkçe sesli komutlar ile bağlanabiliyor. Ford model araçlarında orijinal navigasyon sistemi bulunan sürücüler, Yapı Kredi Mobil üzerinden, Türkçe sesli komutlarla bankanın en yakın ATM’sine veya şubesine yol tarifi alabiliyor. iOS işletim sistemine sahip cihazlarla uyumlu olan entegrasyonun, önümüzdeki dönemde Android platformuna da taşınması planlanıyor. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra Yapı Kredi olarak, geleceğin bankacılığını tasarlama yolunda gençleri ve girişimcileri destekleyecek yatırımlara imza atıyoruz. Code.Yapı Kredi, kodlama eğitimleri ve finansal rehberlik bölümlerinden oluşan geniş kapsamlı bir platform. Bu platform sayesinde yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri de (OpenBankingAPI) sağlayarak, fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 2018 yılında da insan odaklı teknolojiler üretmeye ve müşterilerimize değer katmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı