Gazete Vatan Logo

Milliyet Sanat Kitap Günleri başladı!

Milliyet Sanat Kitap Günleri, Social İstanbul İstiklal’de başladı. Etkinler 10 Aralık’a kadar sürecek. On binlerce kitap Beyoğlu'nda Demirören İstiklal'in B2 katında okurları bekliyor.

Milliyet Sanat Kitap Günleri başladı!

Beyoğlu, kış gelmeden ikinci bir bahar yaşıyor. Beyoğlu’nun kendine has simgeleri oldu her zaman… İstiklal Caddesi boyunca ağır ağır ilerleyen kırmızı tramvayı… Dost sohbetlerini tatlandıran İnci’nin meşhur porifiterolü… Mutlulukla eşdeğer Beyoğlu çikolatası… Rebul Eczanesi… Kolonya kokusu… Caddede sağlı sollu sıralanan sinemaları… Ve elbette kitaplar… Uzun yıllar Tepebaşı’ndaki kitap fuarında yaşadık kitaplarla ilgili en özel anılarımızı… Sevdiğimiz yazarlarla tanıştık, imza kuyruklarında bekledik, senetler imzalayıp taksitle kitaplar aldık, binlerce kitabı bir arada görmenin heyecanıyla kapanıncaya dek defalarca gittik. Oradan aldığımız kitaplarla Beyoğlu kafelerinde vakit geçirdik. Fuar Beylikdüzü’ne taşındıktan sonra, en önemli simgelerinden birini kitapçılarıyla, küçük kitap şenlikleriyle sürdürmeye devam etti Beyoğlu…

Türkiye’nin çok sayıda önemli yayınevinin birbirinden değerli kitapları okuruyla, o eski fuar ruhunu soluyacak 8 gün boyunca. Yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek. Söyleşiler, imza günleri art arda sıralanacak. Velhasıl, kış gelmeden ikinci bir bahar yaşayacak Beyoğlu. Son cemre, en önemli simgesi kitaba düşecek.

Haberin Devamı

SADECE KİTAP DEĞİL SANAT DA VAR

Kitap günlerinin düzenleneceği Social İstanbul, içinde yaşadığı kentin kültürel, doğal ve tarihsel renklerini, tüm katmanlarıyla kucaklayan; bir etkinlik, sanat ve fuar alanları bütünü. İstiklal Caddesi’nin Taksim ve Tünel meydanları arasındaki en merkezi noktalarından biri olan Demirören İstiklal’de yer alıyor. Milliyet Sanat Kitap Günleri de B2 ve B3 katlarında, 4000 metrekarelik bir alanda düzenleniyor. Hafta içi her gün 20 bin, hafta sonları 25 bin kişinin ziyaret ettiği merkeze gelenler, kitaplarla hasret gidermekle kalmayacak, sanatla da buluşacak. Kitap günleri etkinliği projesinin duyulmasının ardından fuarda yer almak istediklerini söyleyen galeriler, sanat eserleri ve sanatçılarıyla bu büyük kitap buluşmasına eşlik edecek.

Türkiye’nin en köklü sanat yayını olan Milliyet Sanat, 45. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu fuara tüm okurlarını bekliyor.

Haberin Devamı