Gazete Vatan Logo

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Son 36 saatte 14 saldırı gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "TSK tarafından Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Son 36 saatte 14 saldırı gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanan "Son 36 Saatte PKK/YPG’li Teröristler 14 Taciz/Saldırı Gerçekleştirdi" başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1. TSK tarafından, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019 tarihinde Güvenli Bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulmaktadır.

2. Buna rağmen son 36 saat içerisinde PKK/YPG'li teröristler tarafından 12’si Resulayn, bir adedi Tel-Abyad, bir adedi de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir.

3. Varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükûnetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapılmaktadır"

Haberin Devamı