Gazete Vatan Logo

Millet Bahçesi oluyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da eski statların bulunduğu alanlar yeşil park ihtiyacını giderecek alanlara dönüştürülecek

Millet Bahçesi oluyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı’nda “Bazı illerimizde ‘Millet Bahçeleri’ kuracağız” sözlerinin ardından gözler ülke genelindeki eski statlara çevrildi. Erdoğan, “Geliyorum bu seçimlerin bana göre en önemli projesine. İstanbul başta olmak üzere, özellikle merkezi bölgelerde eski statlar bunları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi yeni yerine 29 Ekim’de taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın tamamında kuracağımız millet bahçesidir. Artık orası havalimanı olmaktan çıkacak, orayı tamamen aynen bir Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bu hale dönüştüreceğiz. Onların hepsinden çok daha büyük olacak” demişti.

Birçok kentte yeni statların yapılmasının ardından atıl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafından ‘Millet Bahçeleri’ kurulacak. Bunlardan biri de Bursa Atatürk Stadyumu. 45 bin kişilik yeni stadın tamamlanmasının ardından eski stat 2017 yılının başlarında yıkıldı. 50 bin metrekarelik alan, aynı yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilen düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarıyla park haline getirildi. Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski stadyum, “Millet Bahçesi’’ olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

Eskişehir’e dev meydan

Eskişehir’de yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veren Atatürk Stadyumu, yaklaşık 33 bin kişilik yeni stadyumun geçen yıl tamamlanması sonucu atıl kaldı. Toplam 56 bin 400 metrekare olarak projelendirilen meydanda yeşil alan, otopark ve rekreasyon alanları bulunacak, sosyal hizmetler sunan yapılar yer alacak. Millet Bahçesi’nde muhtelif çiçekler ve endemik bitkiler yer alacak. Anketle vatandaşın istekleri de sorulan alan, Türkiye’nin en büyük kent meydanlarından biri olacak. Aynı şekilde Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu’da yıkılan statların yerine millet bahçeleri kurulacak.

Süleymaniye’de cuma namazı kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün önce Kısıklı’daki konutundan çıkarak Karacaahmet Mezarlığı’na geçti ve burada annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan’ın kabirlerini ziyaret ederek, dua okudu. Mezarlıkta yaklaşık 15 dakika kalan Erdoğan, daha sonra Süleymaniye Camisi’ne geçti. Erdoğan, cuma namazını Süleymaniye Camisi’nde kıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da cuma namazını burada kıldı.

Haberin Devamı