Gazete Vatan Logo

Migros’un ortağından flaş hamle

Moonlight Capital, yaklaşık 13 milyon TL nominal Migros payının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Goldman ve JP Morgan ile sözleşme imzaladı.

Migros’un ortağından flaş hamle

Moonlight Capital S.A, Migros Ticaret A.Ş. paylarının, Şirket sermayesinin yaklaşık %7,3’ünü temsil eden yaklaşık 13.000.000 TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc ile bugünbir sözleşme imzaladı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Moonlight Capital S.A (Lüksemburg’da kurulu bir yatırım holding şirketi olup BC Partners Limited (“BC Partners”) tarafından yönetilen fonlara aittir), Migros Ticaret A.Ş. (“Şirket”) paylarının, Şirket sermayesinin yaklaşık %7,3’ünü temsil eden yaklaşık 13.000.000 TL nominal değerli kısmının yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satışı için Goldman Sachs International ve J.P. Morgan Securities plc ile bugün bir sözleşme imzalamıştır. Satışın gerçekleşmesi halinde Şirket’te doğrudan sermaye payımızın yaklaşık %8 olması, BC Partners’ın ise yönettiği fonlar üzerinden Şirket’teki toplam payının yaklaşık %23,2 olması beklenmektedir.

Haberin Devamı

Satış fiyatı, işlemin yapılmasıyla birlikte kamuya duyurulacak olup satış işlemi borsa dışında gerçekleştirilecektir. Şirketin BC

Partners tarafından yönetilen fonlara ait olan kalan hisseleri hisse satışının tamamlanmasından itibaren 90 gün için elde tutma taahhüdüne tabidir."