Gazete Vatan Logo

MHP'ye soğuk duş!

MHP'de 12 Eylül'deki anayasa değişiklik paketine destek verenlerin sayısı artıyor...

ANKARA - Referandum’da “hayır” cephesinde yer alan MHP’de, “evet bildirisi” krizi yaşanıyor. MHP Kurucular Kurulu üyeleri olarak dün yazılı açıklama yapan 16 isim, 12 Eylül’de anayasa değişiklik paketine “evet” diyeceklerini açıkladı. Alparslan Türkeş’in, “En kötü demokrasi en iyi darbe iradesinden daha iyidir” sözünü anımsatan bildiriciler, mevcut MHP yönetimini “darbeciler ile bölücüler” ile aynı safta yer almakla suçladılar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Misyonumuzu hatırlayarak darbeciler ve bölücülerin safını terk edip, milletimiz ve onun iradesi yanında yer alın” çağrısı yaptılar.
VATAN’ın sorularını yanıtlayan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, kurucular kurulu üyesi sıfatıyla bildiri yapan isimlerin parti kurucusu olmadıklarını söyledi. “Bu isimlerin bir kısmı Muhafazakar Parti, bir kısmı Milliyetçi Çalışma Partisi’nin kuruluşunda yer almış, büyük bir kısmı ise hiçbirinin kuruluşunda yok. Yıllardır partiyle ilişiğini kesmiş isimler. Bazıları başka partilere üye olmuş, kuruluşunda yer almış, başka partilerden aday olmuş” diyen Paçacı, “Bunlar kurumsal hiçbir karşılığı olmayan AKP’nin fitne fesat politikasına takılan insanlar” şeklinde konuştu.

MHP kurucular kurulu üyesi olarak bildiriye imza koyan Kemal İnandı’nın, Hesan Celal Güzel’in partisinin kuruluşunda da yer aldığını belirten Paçacı, “Bunlar ne zaman MHP aleyhinde bir ortam bulsalar bu ortamda ortaya çıkan tipler” dedi.

Kimler imza koydu

Bildiriye MHP Kurucular Kurulu üyesi olarak imza atan 16 isim şöyle: Naci Meriç, Kemal İnandı, Hüseyin Ünlüer, Hayrettin Başeğmez, Mehmet Zeybek, Niyazi Ahıska, Fikret Fırat, Ahmet Özsoy, Ali Sağır, Aziz Mecit, İbrahim Faruk Evirgen, Mehmet Gümüştaş, Mehmet Küçükince, Durak Körük, Seyit Mehmet Topçu, Şahin Türkboyları.


Haberin Devamı