Gazete Vatan Logo

Metropol İstanbul'da Formula 1 Heyecanı

Ataşehir’de yükselen İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında yer alan Metropol İstanbul’da, 27 Mayıs Pazar günü ‘’Metropol İstanbul Grand Prix’’ heyecanı yaşandı.

Formula 1 araçları ile düzenlenen yarış simülasyonlarının yanı sıra canlı olarak F1 Monaco Grand Prix’sinin izlendiği organizasyona Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Şeref Yalçın, Beşiktaş Milangaz Basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman, TOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’nun yanı sıra spor ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

Metropol İstanbul satış ofisinde gerçekleşen etkinliğe katılan Galatasaray Spor Kulübü yöneticisi Abdurrahim Albayrak’a Galatasaray futbol takımının bu sene elde ettiği süper lig şampiyonluğu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yöneticisi Şeref Yalçın ve Beşiktaş Milangaz Basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman’a ise EuroChallenge kupasında zafere ulaşmalarından dolayı Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi adına Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Varyap yöneticilerinden Sururi Günce ve Metropol İstanbul Proje Direktörü Ayberk Yalın tarafından plaketleri verildi.

27 Mayıs Pazar günü Metropol İstanbul satış ofisinde düzenlenen etkinliğe katılanlar, Formula 1 araçlarıyla yarış simülasyonu keyfini yaşarken aynı zamanda dev ekranlarda Formula 1 Monaco Grand Prix’sini de canlı olarak izleme imkanı buldu.

Haberin Devamı

Metropol İstanbul’da Grand Prix heyecanı

Gerçeğiyle bire bir boyutlarda tasarlanan Formula 1 araçları içinde Grand Prix yarış simülasyonu heyecanı yaşayan katılımcılar, düzenlenen yarışmada kıyasıya mücadele ettiler. Son teknoloji yarış simülasyonlarıyla gerçekleştirilen sanal Grand Prix, gün boyu heyecan verici çekişmelere sahne oldu. Metropol İstanbul Grand Prix’si çerçevesinde düzenlenen yarışmada ilk üçe giren katılımcılara kupaları takdim edilirken, birinci olana G27 Simülatör Yarış Konsolu, ikinci ve üçüncü olana ise navigasyon cihazı hediye edildi. Etkinlik çerçevesinde Formula 1 Monaco Grand Prix’si ünlü sunucu Ahmet Özgün’ün sunumuyla canlı olarak led ekranlardan izlendi.

Metropol İstanbul
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi olarak yükselen Metropol İstanbul, üç yüksek bina ve bin 500’ün üzerinde bağımsız üniteden oluşuyor. Proje, rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarıyla Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olacak. 2015 yılı başında tamamlanacak olan projenin sahip olduğu 750 bin metrekare büyüklüğündeki yekpare inşaat alanı, Metropol İstanbul’un en önemli özelliklerinden birini oluşturuyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin bir parçasını oluşturan Metropol İstanbul proje konsepti, dünyaca ünlü mimarlık firması RMJM tarafından hazırlandı. Tamamlandığında dünya yapı literatürüne girecek özellik ve ilk’lere sahip bir proje olarak dikkat çeken proje kapsamında, açık havada, alışveriş konsepti üzerine kurgulanmış İstanbul’un en büyük AVM’lerinden biri, yaklaşık 400 metre uzunluğunda ‘Alışveriş Sokağı’ 16 salonluk, Anadolu yakasının en büyük sinema salonu da yer alacak. Ana Kule’den direkt erişimin sağlanacağı 1.000 kişilik Balo ve Konferans Salonu da projenin ana üniteleri arasında yer alıyor. Proje içindeki Ana Kule 250 metre en üst döşeme kotu ve anteni ile Avrupa’nın en yüksek binalarından biri olacak.

İstanbul’a yeni alışveriş caddesi ve 2 yeni meydan
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan en büyük özel sektör projesi olan Metropol İstanbul 100 dönüm arazi üzerinde konumlanıyor. Konsepti, dünyaca ünlü mimarlık firması RMJM tarafından hazırlanan proje tamamlandığında dünya yapı literatürüne girecek özellik ve ilklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Proje kapsamında, açık havada alışveriş konsepti üzerine kurgulanmış İstanbul’un en büyük AVM’lerinden biri, yaklaşık 400 metre uzunluğunda Catwalk adı verilen ‘Alışveriş Caddesi’, 2 meydan, 16 salonuyla Anadolu Yakası’nın en büyük sinema kompleksi de yer alıyor. Yılda 23 milyon kişinin ziyaretinin beklendiği projenin ortasında Avrupa’nın en yüksek binalarından biri olarak tasarlanan Ana Kule yükseliyor. Ofis, residence ve ana kuleden alışveriş merkezlerine direk ulaşımın sağlandığı proje kapsamında ayrıca bin kişilik balo ve konferans salonu da bulunuyor.

Haberin Devamı