Gazete Vatan Logo

Metris Cezaevi Taşınacak

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da türkülere konu olan ünlü Metris Cezaevi'nin şehir dışına taşınması için uğraştıklarını söyledi.

Metris Cezaevi Taşınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut üretim şirketi Kiptaş, kurulduğu 1994 yılından bugüne 60 bin kişiyi ev sahibi yaptı.

Bugüne kadar şehir dışındaki ucuz arsalarda orta ve orta altı gelir gruplarına yönelik konutlar inşa eden şirket, şehir içindeki arsalarına gelir paylaşımı yoluyla lüks konutlar inşa ettiriyor. İstanbul Anadolu yakasındaki arsasında Özyazıcı İnşaat ile Nish Adalar projesini hayata geçiren Kiptaş, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki 82 dönümlük arsasını da hasılat paylaşımı yoluyla 2.500 lüks konutluk Venezia projesine tahsis etti. 30 ayda teslim edilecek, içinde AVM ve ofislerin de yer alacağı projeyi Bayraktar&Gürsoy ortaklığı gerçekleştirecek. 911 milyon dolar gelir beklenen konutların satışından Kiptaş yüzde 30 pay alacak. Ticari alanlarla ilgili paylaşımla ilgili ise açıklama yapılmadı.

Venezia projesinin tanıtıldığı basın toplantısında soruları cevaplandıran Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da türkülere konu olan ünlü Metris Cezaevi'nin şehir dışına taşınması için uğraştıklarını söyledi. Yıldırım, "Metris Cezaevi şehrin içinde kalıyor. Şehrin dışında bir yere kaldırmak için uğraşacağız. O konuda bir çalışma var. Kentsel dönüşüm çerçevesinde bunu yapacağız. Venezia bittiğinde Metris de taşınacak." dedi. Gaziosmanpaşa'da inşa edilecek Venezia projesinin yatırım bedeli 1,3 milyar lira, bittiğinde ortaya çıkacak mali değerin ise 2,5 milyar lira olması hesaplanıyor. Daha önce şehir içinde kalan Bayrampaşa Cezaevi, Silivri'ye taşınmıştı.

İsmet Yıldırım, emsalin 1,5-2'ye çıkarılmasının vatandaşı kentsel dönüşüme gönüllü olarak ikna ettiğini söyledi. İstanbul'da TEM Otoyolu'na cepheli Finanskent Konutları'nın arkasındaki 500 dönümlük gecekondu alanında kentsel dönüşüm yapacaklarını belirten Yıldırım, "Buraya 1,5 emsal verilecek. Herkes bir daire sahibi olacak. Kentsel dönüşüm için 1,5-2 emsal yeterli." dedi. İstanbul Belediyesi'nin 3 emsal verdiği Fikirtepe semtinde inşaat şirketleri, 40 katlı kuleler dikmek için semt sakinlerini iknaya çalışıyor.

Haberin Devamı