Gazete Vatan Logo

Meteoroloji illeri sayıp uyardı! Sağanak yağmur...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü güneşli bir gün geçirecek. Giresun, Trabzon,Adana, Osmaniye, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur bekleniyor. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji illeri sayıp uyardı! Sağanak yağmur...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun'un doğu ilçelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Adana'nın doğusu ile Osmaniye çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, 1,5 saat süresince Adana'nın Kozan ve Ceyhan, Osmaniye'nin Kadirli, Sumbas ve Toprakkkale ilçelerinde gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Haberin Devamı

İSTANBUL °C, 32°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 31°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 27°C

Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 29°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 27°C

Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA'DA HAVA SICAKLIĞI ARTACAK
Geçen haftayı serin ve yağışlı havanın etkisinde geçiren Antalya'da sıcaklığın tekrar artması bekleniyor. Kent merkezinde geçen hafta hava sıcaklığı kademeli olarak 10 derece düşerken, bu hafta ise artarak mevsim normallerinin 4-5 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Kent merkezinde bugün 33 derece olan hava sıcaklığının perşembe 38, cuma ve cumartesi günü 40 dereceye ulaşması bekleniyor. Hava sıcaklığının, pazar gününden itibaren düşeceği tahmin ediliyor.
Alçak basınç sisteminin yurt genelinde etkili olmasıyla sıcaklığın artacağını söyleyen Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, “Önümüzdeki günlerde bölgemiz açık ve az bulutlu havanın etkisi altında olacak. Yurdumuzun kuzeydoğu kesimlerinin yer yer yağış alması bekleniyor. Karadeniz dışında tüm bölgelerimizde hava açık ve az bulutlu geçecek. Alçak basınç sisteminin yurt genelinde etkili olması nedeniyle önümüzdeki günlerde sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor. Önümüzdeki hafta boyunca özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günlerinde Antalya'da hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşması bekleniyor. Bu, mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyretmesi anlamına geliyor. Pazar gününden sonra sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine dönmesi bekleniyor" dedi.
Antalya'da ağustos ayı sıcaklık rekoru 44.6 derece ile 1958 yılında kırılmıştı.

Haberin Devamı