Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den 6 il için kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da, gece saatlerine kadar ise Erzincan'da aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 6 il için kar yağışı uyarısı!

Yağışların Erzurum, Iğdır ve Erzincan'da yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Ağrı, Kars ve Ardahan'da ise aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 1, Erzincan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 7, Kars'ta 8, Ağrı'da 9 ve Ardahan'da 12 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 10, Erzincan'da 3, Erzurum'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 1, Ağrı'da 4 ve Ardahan'da 5 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 34, Erzurum'da 25, Ardahan'da 18, Kars'ta 16, Erzincan'da 1 santimetre ölçüldü.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ergan'da 95, Palandöken'de 93, Konaklı'da 90, Sarıkamış'ta 85 ve Yalnızçam'da 30 santimetre olarak belirlendi.

Bölgede, son 24 saatte metrekareye Ağrı'da 6, Kars'ta 4, Ardahan'da 3, Erzurum'da 3 ve Erzincan'da 1 kilogram yağış düştü.

Haberin Devamı

Yetkililer, bölgede sabah ve gece buzlanma ile don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yerlerde de gün içinde çığ riski bulunması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Bingöl, Elazığ ve Siirt'te 378 köy yolu kardan kapandı
Bingöl, Elazığ ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 378 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.
Elazığ'da yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte merkez ve ilçelere bağlı 73 köyün yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı.
Bingöl'de ise merkez ve ilçelerdeki 281 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 ekiple kapalı yollarda çalışmalarını sürdürüyor.
Siirt'te de Pervari, Şirvan, Eruh ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 24 köy yolunda ulaşım yapılamıyor. Ekiplerin 3 kentte ulaşıma kapanan toplam 378 köy yolunun açılması için çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı