Gazete Vatan Logo

Mesut Yılmaz’ın evlat acısı

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları’ndaki villada babasının odasında şakağından tek kurşunla vurulmuş bulundu... 38 yaşında intihar eden oğul Yılmaz’ın iş hayatında umduğunu bulamadığı için bunalımda olduğu ve bir yıldır epilepsi (sara) ilaçlarını almadığı öğrenildi...

Mesut Yılmaz’ın evlat acısı

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, önceki akşam saat 03.00 sularında silahla intihar etti. Başına sıktığı tek kurşunla intihar eden oğul Yılmaz’ın ölümüyle ilgili adli soruşturma devam ediyor. Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yavuz Yılmaz’ı intihara götüren süreçte hem sağlık hem de ekonomik sorunlar etkili oldu. İddiaya göre oğul Yılmaz yaptığı yatırımların karşılığını alamadı. Bu süreçte sürekli kullanmak zorunda olduğu epilepsi ilaçlarını kesti. Bu da onun psikolojisini daha da olumsuz olarak etkiledi.

YAVUZ KARDEŞİ HASAN’LA ŞİRKET KURDU

Yavuz Yılmaz’ı ekonomik olarak zorlayan süreç 2009 yılında başladı. Kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile eğlence ve yemek sektörüne girdiler ve birlikte CFS İstanbul Yatırım şirketini kurdular. 3,5 milyon TL yatırım ile İstanbul’un en gözde mekanlarından Nişantaşı’nda, Ataköy Marina’da hatta Sedef Adası’nda şube açtılar. İki kardeş, Cafe Fiera ve Elio markalarını kurarak yatırımlarına devam etti. Bebek ve Bağdat Caddesi’nde kendilerine yeni şube açmak için yatırım kolladılar. Bu arada Hece Yatırım, CFS Petrokimya, CFS Eğitim Kültür şirketlerini de kurdular. Ancak iddialara göre kardeşlerin işleri, bir türlü istedikleri gibi gitmedi. İki kardeş, 2013 yılında yatırım yönlerini inşaata çevirdiler. Ve İstanbul’un 3. Havalimanı’nda yaklaşık 1 milyar Euro’luk hafriyat işine girdiler. 10 firma hafriyat işini kazanırken Yılmaz kardeşlerin şirketi de bu listede yer aldı. Kardeşler bu işi yapabilmek için Efe Worldwide Lojistik Firması ile stratejik ortaklığa gitti.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY SATILDI, RAHATLADILAR...

Bu süreçte hem yeni iş için yatırım yapma hem de eski yatırımlardan kaynaklanan borçlar yüzünden Yılmaz ailesinin ekonomik sıkıntıya düştüğü iddiaları ortaya atıldı. Ancak 2014 yılında Yılmaz kardeşleri ekonomik olarak rahatlatacak bir gelişme yaşandı. Mesut Yılmaz’a babasından kalan ve içinde kiralık işyerleri ve otel de olan Beyazıt’taki Beyaz Saray’ın satışı gerçekleşti. Ailenin, bu satıştan elde edilen büyük gelirle hem borçlarını kapattığı hem de yeni işe sermaye olarak kullandığı iddia edildi. Bu gelişmeden sonra Mehmet Yavuz ve Emir Hasan Yılmaz kardeşler özellikle hafriyat işine yoğunlaşarak çalışmalarına devem etti. Bu işlerin başında ise yönetim kurulu başkanı olarak hep ağabey Mehmet Yavuz’un adı yazıldı.

Haberin Devamı

2016’DA YÖNETİMİ KARDEŞİNE DEVRETTİ

2016 yılına gelindiğinde ise işler değişmeye başladı. Ailenin şirket yönetiminde radikal bir değişiklik yaşandı. Ağabey Mehmet Yavuz Yılmaz Ağustos ayından itibaren şirketlerdeki yönetim görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederek ayrıldı. Şirketlerin yönetimi küçük kardeşi Emir Hasan Yılmaz’ın kontrolü geçti. Yaklaşık 1.5 yıldır ağabey Mehmet Yavuz Yılmaz’ın şirketlerin yönetiminde resmi olarak bir yetkisi kalmadı.

BEYKOZ KONAKLARI’NDA NELER YAŞANDI?

İntihar olayının yaşandığı önceki akşam ise Mehmet Yavuz Yılmaz, Ataşehir’deki kendi evi yerine korumalar tarafından babasının ve annesinin yaşadığı Beykoz Konakları’rdaki villaya getirildi. Bunun nedeni ise baba Mesut Yılmaz’ın oğlunun sağlığından endişe etmesiydi. Aileye yakınlarının verdiği bilgiye göre Mehmet Yavuz Yılmaz epilepsi hastasıydı ve son dönemde düzenli olarak kullanması gereken ilaçları almayı bırakmıştı. Bu durum özellikle ailesini çok endişelendiriyordu ve bu yüzden kendi evi yerine Beykoz’daki baba evine gelmesi isteniyordu. Böylece oğul Mehmet Yavuz’un tek başına kalması engelleniyordu. Olayın yaşandığı gün ise Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz evde yoktu. Çift, Berna Hanım’ın sağlık sorunu yüzünden ABD’de bulunuyordu.

Haberin Devamı

BABASININ SMİTH WESSON’U İLE TEK KURŞUN

EmniyeTİN araştırmasına göre Yavuz Yılmaz eve geldikten sonra sabaha karşı 03.00 sularında intihar etti. (Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada akan kanın oluşturduğu birikintiden ve kanın pıhtılaşmasından intihar saatinin 03.00 suları olduğu saptandı.) Babasına ait toplu Simith Wesson tabancayı, yatak odasından alarak babasının çalışma odasına geçen Yavuz Yılmaz, ardından da silahı başına dayadı ve tek kurşunla intihar etti. Mehmet Yavuz Yılmaz’ın cansız bedenini ise sabah saat 09.00 suları eve gelen temizlikçiler buldu. Kendilerine verilen anahtar ile eve giren temizlikçilerin dikkatini, çalışma odasında çalışan klima çekti. Ardından odanın kapısını açtıklarında ise oğul Yılmaz’ın cansız bedenini gördüler ve hemen polisi aradılar. Ayrıca evdeki kurşun geçirmez camların da sesin dışarı çıkmasını engellediği, bu yüzden de kimsenin silah sesini duymadığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz ve Berna Hanım’a ‘Oğlunuz öldü’ diyemediler!..

İSTANBUL Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları araştırmada, Yavuz Yılmaz’ın intihardan önce ABD’deki anne ve babasını aradığını belirledi. Görüşme, Türkiye ile ABD arasındaki saat farkı yüzünden Los Angeles’teki yerel saate göre öğleden sonra gerçekleşti. Görüşmede Yavuz Yılmaz’ın babasına annesinin durumunu sorduğu öğrenildi. Bu görüşmeden sonra da Mesut ve Berna Yılmaz, İstanbul’a dönmek için yola çıktı. İntihar ise Yılmaz çifti havalimanındayken gerçekleşti. Temizlikçiler eve geldiklerinde Mesut ve Berna Yılmaz’ın içinde olduğu uçak havalanmıştı. Yetkililer olayın ortaya çıkmasından sonra Yılmaz ailesinin yakınları ile görüşerek oğullarının intihar ettiği bilgisini Türkiye’de vermeye karar verdi. Özellikle Yılmaz çiftinin uçakta sağlık sorunu yaşmamaları için böyle bir karar alındığı öğrenildi. Ancak Mesut ve Berna Yılmaz’ın internetten haberi öğrenmelerini engellemek için de Los Angeles-İstanbul seferini yapan TK010 sefer sayılı uçağın pilotu ile irtibata geçildi. Kaptan pilota bilgi verilerek uçağın internet erişimi kapatıldı. THY uçağının inişi için de önlem alındı. Atatürk Havalimanı’na sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Mesut Yılmaz ve eşi havalimanına indikten sonra sağlık ekibinin kontrolünde oğullarının durumunun kendilerine anlatılacağı öğrenildi.

19.45’te geldi...

Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ı ABD’den getiren THY uçağı, saat 19.45’te Atatürk Havalimanı’na indi. Mesut Yılmaz ve Berna Hanım, alandan çocukları Yavuz’un cenazesinin getirildiği özel hastaneye gitti.

Ana yüreği dayanmadı!

Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz, ABD’den döner dönmez Atatürk Havalimanı’ndan oğulları Yavuz’un cenazesinin getirildiği Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’ne geçti. Hastane girişinde acı haberi öğrenen Berna Hanım, fenalık geçirince doktorlar kendisine hemen müdahale etti. Hastanede yaklaşık 45 dakika kalan Mesut Yılmaz, saat 21.00 sıralarında çıktı. Mesut Yılmaz’a çıkışta, aralarında kardeşi Turgut Yılmaz, Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim, Sadri Şener ve Ahmet Nazif Zorlu’nun da bulunduğu aile yakınları eşlik etti. Berna Yılmaz’ın ise hastanede kaldığı öğrenildi.

3 yıl nişanlı kaldı ayrıldı

Yavuz Yılmaz, 1979’da doğdu. ABD’de Georgetown Üniversitesi’nde eğitim alan Yavuz Yılmaz, Türkiye’ye döndükten sonra bir dönem otel ve restoran işletmeciliği yaptı. Kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli şirket kuran Mehmet Yavuz Yılmaz’ın adı, 7 Haziran 2015’te yapılan seçimlerde CHP’den Rize milletvekilliği için geçmiş, ancak aday olamamıştı. Bekar olan Yavuz Yılmaz nişanlandığı sunucu Neşe Sapmaz ile 3 yıl süren birlikteliğin ardından evlenmeden ayrılmıştı.

SİYASİLERDEN TAZİYE YAĞDI

Meclis’e acı haberi Bakan Soylu verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM’-deki bütçe görüşmeleri sırasında, Yavuz Yılmaz’ın vefatını duyurdu. Bakan Soylu “Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz’un saat 09.00’da vefat ettiğini öğrendik. Sayın Yılmaz şu an uçakla ABD’den dönüyor. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin” dedi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yılmaz ve ailesine başsağlığı diledi.

BAŞBAKAN’DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım “Yavuz Yılmaz’ın vefatı bizi derinden üzdü. Yılmaz ailesinin üzüntüsünü içtenlikle paylaşıyorum” açıklamasını yaparak taziyelerini iletti.

KILIÇDAROĞLU KARDEŞİNİ ARADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Yavuz Yılmaz’ın vefatı dolayısıyla kardeşi Hasan ve amcası Turgut Yılmaz’ı telefonla aradı.

Yavuz Yılmaz’a Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Yılmaz ailesine de sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Bahçeli yazılı açıklama yaptı

MHP lideri Devlet Bahçeli de yaptığı açıklamada, ‘Ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum’ dedi.