Af da yok yapılandırma da! SGK ve Bağkur...

Bağkur primlerinden, idari para cezalarına, genel sağlık sigortası borcundan, vergi ve SGK borçlarına kadar kısaca tüm devlet borçlarına yeni bir yapılandırma kanunu bekleyen milyonlar 2020 yılı olması rağmen beklediklerini bulamadılar. TBMM'ye sunulan torba kanununda yapılandırma maddeleri yok.

Af da yok yapılandırma da SGK ve Bağkur...

2018 Yılında 7143 sayılı Kanunla birlikte borçlarında yapılandırmaya gidenler derin bir nefes almışken, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkan bir yapılandırma yasasına rekor başvuru olmuştu.

Malum yapılandırma ve af kanunlarına alışınca, 2019 yılında artan maliyetler, kur dengesizliği ve reel enflasyonla mücadele karşısında bir kez daha zor durumda kalanların beklentisi; devletin, vatandaşıyla işvereniyle yine barışarak bir nevi kolaylık sağlamasıydı.

Diğer taraftan, 7143 yapılandırmasından faydalananların büyük bir bölümünü de ilk taksit ödeme süresini kaçırdığından yapılandırması bozulmuş, bu sebeple borçları faiziyle birlikte geri gelmişti.

2019 yılı boyunca; bağkur primlerinden, idari para cezalarına, genel sağlık sigortası borcundan, vergi ve SGK borçlarına kadar kısaca tüm devlet borçlarına yeni bir yapılandırma kanunu bekleyen milyonlar 2020 yılı olması rağmen beklediklerini bulamadılar.

Yapılandırma beklerken denetim geldi!

2020 Yılıyla birlikte asgari ücret artışı, vergi oranlarının yükselişi ve fiyat artışları oldu.2019 yılının sonlarına doğru artık işveren kesiminden yapılandırma talebini daha yüksek sesle duymaya başlamışken bir maliyet yükü de denetimlerden geldi. Özellikle borçlu işverenler dört gözle yapılandırma beklerken; vergi, SGK ve iş teftiş denetimlerinin sıklaşmasıyla neye uğradıklarını şaşırmış durumdalar. Konu açılmışken tüm işverenlerimizi de uyarmak isterim. 81 vilayette tüm denetimler 2020 yılı boyunca hız kesmeden devam edecek.

Haberin Devamı

Yeni torbada da yapılandırma yok!

Hükümet tarafından hazırlanmış olup 17.02.2020 tarihinde TBMM komisyonuna sunulmuş olan torba kanununda ne yazık ki yapılandırma maddeleri yok. Peki yeni torba kanunda çalışma hayatına ilişkin neler var, işte madde madde içerikleri;

01.01.2021 Tarihi itibariyle Esnaf ve Ahilik Sandığı kurulması.Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Eğitim Belgelerinin İşsizlik Fonundan karşılanmasının süresinin 31.12.2021 tarihine kadar uzatılması

Asgari ücret desteğinin sektör ayrımı yapılmaksızın 2020 yılının tamamında devam etmesi

Haberin Devamı

Asgari ücret desteğinin 500 altı ve üstü ayrımı yapılmaksızın tüm işverenlere günlük 2,5 TL şeklinde ödenmesi

Konu edilmektedir.

İşverenlere 6183 Sayılı Kanun tvsiyesi

Hazine ve Maliye Bakanımızın üzerinde defalarca hassasiyetle durduğu bir konu; “Borçlara Yapılandırma,Cezalara

Af”…

Karar şimdilik oldukça net; önümüzdeki aylarda da yapılandırma kanunu düzenlenme ihtimali oldukça az.

Ancak borcunu ödeyemeyen işverenlerimiz sürekli işleyen borç faizlerini her zaman var olan 6183 sayılı yapılandırma ile durdurabilir. 6183 Sayılı kanun kapsamında 50 Bin TL üzeri borcu olan işverenlerden borcun %10’u kadar peşinat ve borcun yarısı kadar menkul, gayrimenkul veya banka teminat mektubu olmak koşuluyla teminat istenmektedir.

50 Bin TL altındaki borçlar için teminat zorunluluğu da bulunmamaktadır, sadece %10 peşinat ile borçlarınızı 18 taksite kadar yapılandırabilir, borçlar nedeniyle yararlanamadığınız teşviklerinizi de açtırabilirsiniz.

Torba Yasa da AF yok…

Haberin Devamı

Torba Yasada YAPILANDIRMA yok…

Denetimlerde ARA yok…

Borçlulara ÖDEME EMİRLERİ yolda…

2020 böyle geçecek gibi şimdiden söylemesi…

DİĞER YENİ YAZILAR