İşkur destekli ‘YouTuber’lar

Sosyal medya ne önemli hale geldi değil mi?

Bakmadan edemiyoruz, hatta kimlerimiz artık gece gündüz orada yaşıyor.

Haliyle, ‘Doktor mühendis olacağım’ diyen çocukları geçtim yeni nesile sorduğunda ‘YouTuber olacağım’ diyenleri duyunca şaşırmıyoruz.

Gençlerimizin çok sevdiği Enes Batur isimli YouTuber arkadaşımızın aylık geliri tartışma konusu oldu. Rakamlar fahiş olunca mevzu günden güne daha dikkat çekmeye başladı.

Hal böyle olunca, İŞKUR da dijital platformlarda etkinliği arttırmak ve online sertifikasyon sistemi sayesinde kişilere evlerinde de eğitim alarak nitelik kazanmasını sağlayacak yeni bir anlaşmaya imza attı.

Google ile yapılan ‘Dijital Atölye’ isimli ortak çalışma sayesinde kişilere internet üzerinden online eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında İŞKUR Üniversite İrtibat Noktaları aracılığıyla düzenlenen etkinliklerde Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya’da öğrencilere yönelik olarak Google tarafından ‘Dijital Girişimcilik’ ve ‘YouTuber Nasıl Olunur’ konu başlıklı eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Bursa’da da Girişimcilik Eğitim Programı’ndan yararlanan vatandaşlara da yine Google tarafından ‘Dijital Girişimcilik Eğitimi’ sunuluyor. İşte eğitim başlıkları içerikleri:

Üretkenliği Artırmak

Üretkenliği mümkün olan en üst düzeye çıkarmaya çalışırken başarılı bir zaman yönetimi çok önemlidir. Bulutta ortak çalışarak üretkenliğinizi nasıl artıracağınızı, bunun yanı sıra öncelik belirleme ve görev atama konularında uzmanlaşmanın işteki veriminizi en üst düzeye çıkarmaya nasıl yardımcı olabileceğini öğreten video eğitim sistemi.

Online Güvenlik Eğitimi

Gizlilik ve güvenlik, her işletmenin en önemli öncelikleri arasında. Bu başlıktaki videolarda online güvenlikle ilgili temel bilgiler paylaşılıyor. Bu sayede dijital güvenliğin çalışanlarınız, şirketiniz, kullanıcılarınız ve müşterilerinize yansıyan boyutlarını inceleyebileceksiniz. İşletmenize özgü şartlara uygun bir güvenlik programı oluşturmak için daima bir güvenlik uzmanına danışın.

Haberin Devamı

Yeni İş Bulma Yöntemleri

Doğru araçlara ve becerilere sahipseniz, hayalinizdeki iş bir hayalden fazlası olabilir. İzleyeceğiniz videolarda CV ve ön yazınızı daha etkili hale getirmeyi, internetteki varlığınızı geliştirmeyi, iş görüşmelerine hazırlanmayı ve iş arama sürecini baştan sona yönetmeyi öğreneceksiniz.

Kodlamaya Giriş Eğitimi

İster iş ister eğlence amacıyla olsun, internette yaptığımız neredeyse her şey kodlar üzerine kurulu. Bu videolarda kodun tanımını, programlama dillerindeki mevcut çeşitliliğin nedenini ve hangi dilin hangi amaçla kullanıldığını öğreneceksiniz. En önemlisi, temel kodlama bilgisinin size sağlayabileceği avantajlarla tanışacaksınız.

Yukarıda belirtilen online programları videolar halinde izleyerek tamamlıyor, son aşamada teste tabi tutularak Google sertifikasına sahip oluyorsunuz. Kodlama alanında ülkemizdeki üretim açığı araba üretimimizle eş değer seviyelerde yani yok neredeyse.

Yukarıda sunulan her eğitim başlığı ‘Hemen bitireyim, sertifika sahibi olayım’ mottosu ile hazırlanmamış olup sertifikanızı alsanız bile bir tık sonrasındaki eğitim hemen açılıyor.

Haberin Devamı

İŞKUR ve Google ortaklığında hazırlanan bu eğitimler gün geçtikçe çoğalmaktadır, tüm eğitim içeriğine ulaşmak ve sertifikasyon programlarına katılmak istiyorsanız aşağıda bulunan adresi incelemenizi tavsiye ederim.

https://learndigital.withgoogle.com/dijitalatolye

Ülkemizin eğitim sisteminin açıklarından birini görüp buna göre adım atan İŞKUR yetkililerini de ayrıca kutlamak lazım…

DİĞER YENİ YAZILAR