Vekile var sizlere yok

Üç gün konuşurlar, dördüncü gün biter’…

Hatırladınız mı bu cümleyi?

Sayın Bülent Arınç, 14-15 bin liralık milletvekili aylığı ve diğer özlük haklarını az bulmuş ve iyileştirme yapılmasını mecliste bu sözlerle talep etmişti.

Milletvekillerinin hakları ülkemizde her zaman gündem maddesi olmuştur. Milletvekili bir çakmak alsa ertesi gün ‘Halk kibrit kullanıyor’ diye manşetler atılır, haberler yapılır.

Sosyal ve ekonomik açıdan da meclis kurulduğundan bu yana vekillere ve hükümet yetkililerine iyileştirmeler, güncellemeler, maaşlarda ufak dokunuşlar, kıyak emeklilikler hep yapılmıştır.

Bu sefer de sağlık haklarına zam geldi…

12 implant hakkı!

Özellikle belirtmek isterim ki milletvekillerine implant hakkı yeni getirilmedi zaten mevcuttu. Normal vatandaşa implant hakkı tanımayan daha sonra bunu 4 implant hakkıyla sınırlayan SGK, milletvekiline 6 taneyi güle güle kullan demişti. Sonuçta saygın bir kişilik ve milleti temsil ediyorlar ağızlarında diş olmayan adamı kim ciddiye alacak?

Bu sayı son düzenleme ile 12’ye çıkarıldı. İmplant başına 500 lira olan bütçe 1.000 liraya çıktı. Muayene bedeliyle birlikte bir kişi için Meclis’in bütçesinden 36 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

Vekil işitmesin mi?

Vekillerin sağlık haklarında yapılan güncellemelerde bir başka değişiklik ise işitme cihazlarında oldu. Normal çalışan için 650 TL ve emekli kişiler için 750 TL olan işitme cihazı ödemesi vekillerde 3 bin TL’ye çıkmaktadır.

Vatandaşın alacağı işitme cihazı genelde zaten 500-600 liralık olduğundan kimse sıkıntı yaşamıyor, koşarken düşmesi harici bir problemi de yokmuş ayrıca.

Vekillere ödenen işitme cihazı desteğine bakacak olursak o fiyatlarda iphone uyumlu ve bluetooth’lu gayet güzel cihazlar mevcut. Bunlar elbette sadece vekille sınırlı değil, çocukları ve akrabaları da faydalanabilecekler.

Son dokunuş da gözlükte

Bozuldu mu gözlerin? Gözlük + cam 85 TL’sini SGK karşılar. Üstü cebinden…

Gelelim milletvekillerimize; çerçeve için 350 lira hakları mevcut ayrıca gözlük camı içinde 200 liralık bir bütçeleri ayrılmış durumda.

Haberin Devamı

Eskisi yenisi akrabası derken 550 milletvekilimiz dahil toplam 13 bin 500 kişiye yeni hakları hayırlı uğurlu olsun diyelim.

DİĞER YENİ YAZILAR