Gazete Vatan Logo

Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

Kanser hastalığı sonucu 53 yaşında hayatını kaybeden senarist ve oyuncu Meral Okay, dün toprağa verildi. Meral Okay için Bebek Camii’nde düzenlenen törende, Meral Okay’ın babası Ata Katı taziyeleri kabul etti. Okay’ın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Okay’ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, 1993’te ölen eşi Yaman Okay’ın yanında toprağa verildi.

Sanatçılar akın etti

Törene, Meral Okay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hrant Dink’in ağabeyi Orhan Dink, Sezen Aksu, Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, Erol Evgin, Halil Ergün, Nükhet Duru, Tarık Akan, Atilla Saral, Bergüzar Korel, Erol Evgin, Mustafa Altıoklar, Cem Özer, Vahide Gördüm, Altan Gördüm, Nedim Saban, Reha Muhtar, Ali Sunal, Birol Güven, Elif Şafak, Aydan Şener, Ozan Güven, Atilla Özdemiroğlu, Yılmaz Erdoğan, Mehmet Ali Alabora, Demet Akbağ, Bejan Matur, Mahsun Kırmızıgül, Timur Savcı, Mehmet Esen, Özcan Deniz, Meltem Cumbul ve Özgü Namal da katıldı.
Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

Cenazeye, Meral Okay’ın senaryosunu yazdığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin, oyuncuları Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Meryem Uzerli, Burak Özçivit, Okan Yalabık, Selma Ergeç, Nur Fettahoğlu ve Semi Keçik de katıldı.

Okay’ın senaristliğini yaptığı Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç, “Çok sevgili ve çok sevilen bir insandı. Yaptığı son işte beraber çalışmak benim ve bütün arkadaşlarım için çok büyük bir şans oldu. Hiçbir ölüm beklenmez. Biz de beklemiyorduk. Hastalığı devam ediyordu fakat her ölüm erkendir, o da çok erken gitti” şeklinde duygularını dile getirdi. Aynı dizide “Pargalı İbrahim”i canlandıran Okan Yalabık da, “Çok üzgünüz çok, söyleyecek başka bir şey yok” diye konuştu.




Meral Okay son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı