Gazete Vatan Logo

Memur alımı ile ilgili yeni düzenleme! 60 puan şartı...

Yüz binlerce kişi bekliyordu ve yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İl özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlarda itfaiye eri ve zabıta memuru kadroları hariç boş bulunan diğer memur kadrolarına atama yapılırken İçişleri ve çevre Şehircilik bakanlıklarından izin alınacak. Bu kadrolara sözlü sınavla açıktan atama da yapılabilecek.

Memur alımı ile ilgili yeni düzenleme! 60 puan şartı...

Memur alımı ile ilgili yeni düzenleme.Mahalli idarelere personel alımını düzenleyen "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği" Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, mahalli idareler, merkezi yerleştirmeyle veya yazılı/sözlü sınavdan oluşan giriş sınavıyla personel alabilecek. Yazılı veya sözlü sınavla personel alımında, en yüksek puanlı beş katı aday sözlü sınava alınacak. İlan, son başvuru tarihinden en az 30 gün önce Resmi Gazete ile mahalli idarenin ve Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde duyurulacak. Başvurular, şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla veya elektronik ortamda yapılacak.

Sözlü sınavın nasıl yapılacağı yönetmelikte belirtildi. 60 puan alan abaşarılı salıyacak. Sınavla ilgili müdde şöyle:"Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde yazılı veya sözlü olarak yapılır. Hizmetin gerektirdiği hallerde sözlü sınav; araç, iş makinesi ve bilgisayar kullanımı ile sportif dayanıklılık gibi özellikleri ölçecek şekilde uygulamalı olarak da yapılabilir. Yazılı sınav; idareler tarafından yapılabileceği gibi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına veya yükseköğretim kurumlarından birine yapılacak protokol hükümleri çerçevesinde ilgili kurumun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre yaptırılabilir. Sınavda değerlendirme, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde yer alan konularda 15’er puan, kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesinde ise 40 puan olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılmak için, sınav kurulu başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 60 olması şarttır. Sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.

Haberin Devamı

YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYIN