Gazete Vatan Logo

Meltem Yılmazkaya'dan 'arabesk' sürprizi!

Ekranların sevilen oyuncusu Meltem Yılmazkaya; çok yönlü sanatçı kişiliğini tiyatro sahnesine aktardı.

Meltem Yılmazkaya'dan 'arabesk' sürprizi!

Geçtiğimiz aylarda yayınladığı ilk single’ıyla büyük beğeni toplayan sanatçı, Sevmekten Öldü Desinler isimli müzikli oyunda sesiyle oyunculuğunu birlikte sergiliyor.

İstanbul’un kenar semtlerinden, Neon Pavyon’a uzanan hikayade oyuncular; arabesk şarkıları kendi tarzlarında yorumluyor… Sıklıkla kahkaha attıran oyun; değindiği sosyal konular ve duygulu şarkılarla gözlerinizin dolu dolu olmasını sağlıyor.

BKM oyuncularından Meltem Yılmazkaya; televizyon ve sinema projelerinin yanı sıra yeni tiyatro oyununda sevenleriyle buluşuyor... Sanatın pek çok dalıyla ilgilenen Yılmazkaya; yeni oyununda mesleği olan oyunculuğu en sevdiği ilgi alanı olan müzikle birleştiriyor. Sevilen isim Kadıköy Emek Sahnesi’nde sergilenen ‘Sevmekten Öldü Desinler’ adlı oyunda, oyunculuğu ve sesiyle ön plana çıkıyor.

Yeşilçam’dan izler taşıyan ‘Sevmekten Öldü Desinler’; komedi ağırlıklı bir oyun olmasına rağmen değindiği sosyal konularla izleyicinin gözlerinin dolmasına yol açıyor. Gecekondu mahallesinde başlayarak Neon Pavyon’a uzanan bir hikayenin anlatıldığı oyun, bir döneme damgasını vurmuş arabesk şarkılarla harmanlanıyor. Oyunda zengin bir kenar mahalle kızını canlandıran Yılmazkaya; yüksek enerjisi ve sesiyle oyuna renk katıyor.

Haberin Devamı

Sevda karakterini canlandırmayı çok sevdiğini söyleyen Yılmazkaya; farklı karakterlere bürünmekten büyük keyif aldığını belirtiyor. Aynı anda pek çok işle uğraştığını, bunun zorunluluktan değil çok yönlü kişiliğinden kaynaklandığını söyleyen Yılmazkaya; şarkı söylemeyi çok sevdiğini ve bunu tiyatro sahnesine taşıdığı için mutlu olduğunu belirtti. Oyunda, Sevda karakterinin tarzı ve kişiliğine uygun olarak şarkıları yorumladığını belirten Yılmazkaya; her türden şarkıyı söylemekten büyük keyif aldığını sözlerine ekledi.

Kadıköy Emek Sahnesi’nde sergilenen, Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun yazıp, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği oyunda; Meltem Yılmazkaya, Hamdi Alp, İbrahim Halaçoğlu, Onur Berk Arslanoğlu ve Pınar Yıldırım karakterlere can veriyor.

Yazan: Murat Mahmut Yazıcıoğlu

Haberin Devamı

Yöneten: Berfin Zenderkioğlu

Dramaturg: Nesrin Karadağ

Müzik: Burçak Çöllü

Kostüm Tasarım: Çağla Yıldırım

Dekor Tasarım: Berfin Zenderlioğlu

Işık Tasarım: Alev Topal

Oynayanlar: Hamdi Alp, İbrahim Halaçoğlu, Meltem Yılmazkaya, Onur Berk Arslanoğlu, Pınar Yıldırım